Moja Srbija

Tribina u DOB-u: Sva iskušenja „Zlatnog dečka”

Tribina u DOB-u: Sva iskušenja „Zlatnog dečka”

Petak, 4. februar, 20 časova, Tribinska sala Doma omladine Beograda

Ciklus tribina: GNEVNI FILMOVI

Učestvuju:

reditelj/scenarista/producent Ognjen Janković, glumci Jovana Gavrilović Ljubomir Bulajić, i producent Uglješa Jokić

Tribinu vode:

Zoran Janković i Đorđe Bajić, filmski kritičari

Tema sedamnaeste tribine u okviru ciklusa „Gnevni filmovi”, i prva u novoj godini, biće sveži bioskopski hit „Zlatni dečko.

Prvi premijerno prikazan sprski film u 2022. godini je sportska drama „Zlatni dečko”. Premijera je održana 11. januara, a film je u redovnu distribuciju ušao dva dana kasnije, 13. januara 2022. Ovaj film, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, donosi priču o talentovanom mladom fudbaleru Denisu Markoviću koji kao tinejdžer dolazi do samog vrha svetskog fudbala, ali zbog problema sa ponašanjem ne uspeva da se zadrži na tom nivou i dobija kartu u jednom smeru za dno…

Glavnu ulogu u filmu tumači Denis Murić, a značajne uloge u filmu imaju Igor BenčinaAndrija KuzmanovićPetar Strugar, Jovana Gavrilović, Ljubomir Bulajić, Tihomir StanićAlisa RadakovićVladimir Kovačević i Strahinja Blažić.

Reditelj „Zlatnog dečka” je debitant Ognjen Janković, koji je napisao scenario za film zajedno sa Vukom Ršumovićem i Aleksom Ršumovićem. Direktor fotografije je Luka Milićević, scenograf Aljoša Spajić, kostimografkinja je Jelena Stefanović, a za šminku je zadužena bila Tanja Vidanović. Film je montirao Nikola PurićAleksandar Protić je dizajner zvuka, dok je muziku komponovao Nemanja Mosurović. Specijalne efekte su nastali u okrilju Digitalkrafta. Film su producirali Uglješa Jokić i Ognjen Janković, a izvršna producentkinja je Jelena Radenković.

Reditelj Ognjen Janković je dugo pripremao svoj debitantski projekat: „Već neko vreme sam razmišljao o zapletu koji bi se bavio sudbinom talenta ili, preciznije, prokletstvom talenta. Očekivano bi bilo da je sudbina mladih talentovanih ljudi svetla i zlatna, samo što to nije uvek tako, kako u sportu, tako i izvan njega. Igrom slučaja, Vuk Ršumović i ja smo čuli sudbine nekoliko mladnih fudbalera, a ja sam odmah shvatio da je to tema filma koji želim da snimim.”

Ulaz na tribinu je slobodan.