Moja Srbija

Tribina „Blok 27 i tajne Novog Beograda”

Tribina u DOB-u: Blok 27 i tajne Novog Beograda

Petak, 11. mart, 20 časova, Tribinska sala Doma omladine Beograda

Ciklus tribina: GNEVNI FILMOVI

Učestvuju: Momir Milošević – reditelj, Milica Tomović – rediteljka, Ivan Knežević – scenarista, Ivana Mladenović – glumica, Aleksandar Gligorić – glumac

Tribinu vode: Zoran Janković i Đorđe Bajić, filmski kritičari

Osamnaesta tribina u okviru ciklusa „Gnevni filmovi” i druga u 2022. godini, biće održana u petak, 11. februara, u Tribinskoj sali na prvom spratu Doma omladine Beograda, s početkom u 20 časova. Tema će biti „Blok 27”, a gosti kritičara Zorana Jankovića i Đorđa Bajića su ključni predstavnici autorske i glumačke ekipe ove hit serije. Ulaz na tribinu „Gnevni filmovi: Blok 27 i tajne Novog Beograda” je slobodan.

Serija „Blok 27”, novi zajednički projekat produkcijske kuće Firefly i Telekoma Srbije, premijerno je emitovana od 19. februara 2022. godine na kanalu Superstar TV, a tokom tri vikenda gledaoci su bili u prilici da pogledaju šest epizoda koje su donele uzbudljivu i zaokruženu priču o tajnama koje se kriju ispod Novog Beograda.

Kreator serije je Ivan Knežević („Heroji radničke klase”), dok su epizode režirali Momir Milošević („Otvorena”) i Milica Tomović („Kelti”). „Blok 27” jeste prevashodno serija o tinejdžerima i za tinejdžere, s tim da su u njoj uživali svi oni koji vole misteriju, napetost i uzbuđenja, bez obzira na godine. Neki su seriju nazvali i srpskim odgovorom na Netfliksov hit „Stranger Things”, s tim da je „Blok 27” mnogo više od puke kopije – o čemu će, između ostalog i biti reči na tribini.

Zaplet napete priče „Bloka 27” počinje nestankom četrnaestogodišnjeg Rastka u blokovima, nakon čega njegova sestra bliznakinja Milica, uz pomoć prijatelja i vršnjaka Darka i Bogdana, počinje vlastitu istragu o okolnostima njegovog nestanka. Glavne uloge tumače tinejdžeri Ema Pendlberi, Veljko Ilinčić i Stefan Lazić, uz podršku starijih kolega Ivane Mladenović („Srca sa ožiljcima”) i Aleksandra Gligorića („Južni vetar”). Direktor fotografije je Igor Marović, a seriju su montirale Jelena Maksimović i Ana Žugić. U autorskom timu su i scenograf Goran Joksimović, kostimografkinja Maja Mirković, kompozitor Vladimir Morić, dizajenri zvuka Aleksandar Protić i Dane Vlaisavljević