Tribina: Transakciona analiza – Kako da promenim životni scenario?

Moj Psihoterapeut

Tribina: Transakciona analiza – Kako da promenim životni scenario?

Utorak, 12. oktobar, u 20 časova, Dom omladine Beograda, Amerikana

Ciklus tribina: MOJ PSIHOTERAPEUT

Govori: Dr med. Aleksandra Bubera Ninić, lekar specijalista psihijatrije i psihoterapeut, sertifikovani transakcioni analitičar (CTA), redovni edukator i supervizor transakcione analize (TSTA)

Moderator: Uroš Pavlović, predsednik Asocijacije edukativnih praksi i psihološki savetnik pod supervizijom, trener asertivne komunikacije

Svakog dana razmenjujemo iskustva sa drugim ljudima, razmenjujemo rečenice, emocije, verbalne i neverbalne znakove pažnje, čak i kada su negativni. Ove razmene se zovu i transakcije po kojima je ovaj pravac psihoterapije kao klinički metod dobio ime.

Šta možemo očekivati na jednoj seansi kod transakcionog analitičara i da li je to terapeut sa kojim želimo da otpočnemo svoje putovanje „sada i ovde”? Kako se to postaje psihoterapeut transakcione analize? Ove i još mnoge druge odgovore o ovom pravcu saznajte na sledećoj tribini u DOB-u.

Osnovana je pedesetih godina prošlog veka od strane psihijatra i psihoanalitičara Erika Berna i od tada je ovaj pravac, vodeći se Humanističkom paradigmom u čijoj je osnovi težnja ka ostvarivanju ljudskog potencijala, usavršio mnoge koncepte koji se koriste u individualnom, grupnom i partnerskom radu sa ljudima.

Transakciona analiza ima četiri polja primene: organizacijski, edukativni, savetodavni i psihoterapijski pristup na kome će biti fokus ove tribine u okviru ciklusa „Moj psihoterapeut”, gde ćemo saznati koji su to sve koncepti kojima se terapeuti ovog pravca koriste kako bi nas doveli na mesto na koje želimo da stignemo.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *