Moja Srbija

Tribina: „CRASH COURSE II: Muzička scena u Srbiji”

Tribina: „CRASH COURSE II: Muzička scena u Srbiji”

Sreda, 16. mart, u 19 časova, Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Festivali, umetnici, menadžeri i umetnici-menadžeri festivala

Ciklus tribina: UMETNIČKE SCENE

Organizacija: Dom omladine Beograda i UNESKO katedra za kulturnu politiku i menadžment, master studijskog programa Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta Lion 2, Francuska

Učestvuju:

Aleksa Nedić, osnivač festivala Hali Gali i frontmen benda Vizelj

Dušan Strajnić, frontmen benda Stray Dogg

Milica Ševarlić, menadžer za odnose s javnošću i zamenik odgovornog urednika Doma omladine Beograda, član Odbora Beogradskog džez festivala

Srđan Maričić, osnivač Terminal festivala

Uređuje i moderira: Milena Janković, alumnistiknja UNESCO katedre za kulturnu politiku i menadžment i saradnica u Fondaciji „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Nakon prve tribine održane 17. februara, posvećene muzičkoj sceni u Srbiji, sa gostima Tamarom Popović, Ivanom Lončarevićem i Draganom Ambrozićem razgovor se vodio o prvim profesionalnim koracima mladih muzičara, kao i mogućnostima prostora, institucija i buking agenata za njihov angažman. Pored pojedinačnih iskoraka samostalnih izvođača i predstavnika institucija, label-a i izdavačkih kuća, festivali igraju važno mesto u prepoznavanju budućih muzičkih tendencija, ali i pozicioniranju gradova, lokacija, društvenih grupa i muzičkih žanrova.

Zbog toga, na drugoj tribini, razgovor se vodi o novim, hrabrim festivalskim inicijativama koje okupljaju novu publiku, o inicijativama koje postoje dugo i opstaju – zašto i kako?; kao i o težnjama i perspektivama festivalskih menadžera i umetnika, a neretko i menadžera-umetnika. Razgovor će se dotaći i pitanja institucionalne podrške nezavisnoj sceni, kao i značaju koncepta, publike, odnosa sa izvođačima i zajednice festivala.