Tradicionalni poklon koncert „Beti Đorđević i prijatelji” u BožidarcuTradicionalni poklon koncert „Beti Đorđević i prijatelji” u Božidarcu

Četvrtak, 22. decembar, u 20 časova

Božidarac vas i ove godine poziva na tradicionalni novogodišnji koncert „Beti Đorđević i prijatelji” u četvrtak, 22. decembra, u 20 časova. Na koncertu će nastupiti i hor Kralj Petar Prvi, a ulaz je slobodan…

Beti Đorđević je poznata po tome što svojim fantastičnim glasom čini nebrojene slušaoce dirnutim. Tokom svoje bogate karijere ostaće prepoznatljiva po šlagerima i naravno vanvremenskom hitu „Počnimo ljubav ispočetka”, koji očekuje i publiku u Božidarcu. Međutim, za ovu godinu planirano je da publiku odvede i u čitav raskoš opusa hitova nastalih u drugoj polovini dvadestog veka, sa fokusom na stvaralaštvo sedamdesetih godina, ali i nove hitove. Takođe, pored posebnog repetoara za ovu muzičku retrospektivu, izvešće i neke zaboravljene domaće i strane hitove koji će pokrenuti publiku i spremiti ih za prazičnu groznicu koja kreće da se širi Beogradom.

Povodom koncerta direktor Božidarca Vladimir Kljajić je izjavio: „Ova godina je trebalo da bude godina oporovaka nakon Kovida, ali nažalost svet su zadesili novi izazovi kao što su rat, energetska kriza, inflacija i priča o teškoj godini koja je pred nama. Mi kao ustanova želimo da pružimo sugrađanima i sugrađanka da na momenat osete drugačiju i prazničnu atmosferu, ali i da verujemo da će sledeća godina biti bolja za sve nas. Osećaj intimnosti koji ova sjajna džez i soul pevačica ume da stvori na svojim nastupima biće savršena prilika da zatvorimo programsku godinu i da se zahvalimo publici Božidarca”.

Uvod u koncert Beti Đorđević daće fantastičan hor Kralj Petar Prvi pod vođstvom umetničkog rukovodioca, dirigenta i kompozitora Đorđa Perovića. Ovaj mešoviti hor je pripremio program sastavljen od evergina i šlagerskih numera.