TOB: OBILAZAK OPŠTINA STARI GRAD I RAKOVICA

Rakovica

TOB: OBILAZAK OPŠTINA STARI GRAD I RAKOVICA

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, sastao se sa predsednicima gradskih opština Stari grad i Rakovica radi pospešivanja saradnje i dogovora oko zajedničkih programskih aktivnosti

OBILAZAK OPŠTINE STARI GRAD

Najznačajnije turističke atrakcije i lokacije, kao i institucije kulture, nalaze se na prostoru opštine Stari grad, zbog čega je saradnja TOB-a sa ovom gradskom opštinom od izuzetnog značaja za turizam grada. Takođe, najveći broj gradskih manifestacija, kao i onih koje organizuje Turistička organizacija Beograda, odigrava se na prostoru opštine Stari grad.

„Saradnja TOB-a i GO Stari grad će se u narednom periodu intenzivirati u oblasti organizacije manifestacija na teritoriji ove opštine, i to većeg broja manjih manifestacija na različitim lokacijama, u čemu bi ključnu ulogu imala i Ustanova kulture Parobrod”, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

„U fokusu će biti i ‘oživljavanje’ nekih do sada manje posećenih i zanemarenih prostora i lokacija i stavljanje istih u funkciju turizma. U pitanju su nove, rekonstruisane ili obnovljene zone gradske opštine Stari Grad”, dodao je Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

OBILAZAK OPŠTINE RAKOVICA

„Infrastrukturni projekti poput tržnog centra u Rakovici učinili su da ova opština postane značajna u ukupnoj turističkoj ponudi Beograda. Rakovica ima značajno mesto i kada su u pitanju manifestacije, imajući u vidu Rakovički karneval koji ima međunarodni karakter. Najveći potencijal za razvoj turizma ove opštine je u jezeru Resnik za koje se daljim razvijanjem sadržaja očekuje da postane jedno od omiljenih letovališta Beograđana i gostiju”, izjavio je ovom prilikom direktor TOB-a, Miodrag Popović.

Nakon sastanka u prostorijama GO Rakovica, usledio je obilazak najznačajnijih turističkih lokacija na prostoru GO Rakovica – Manastira Rakovica, jezera Resnik, Miljakovačke šume i kenotafa – spomenika knezu Mihailu Obrenoviću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *