Moja Srbija

Teško je reći zbogom

„Teško je reći zbogom” – predstava Vihor Teatra u DKSG

Utorak, 2. mart
19.00, Velika sala DKSG

Igraju:
TEA – Nevena Vukes
DAVOR – Ivan Mihailović
ENA – Nina Janković / Dragana Dabović
Tekst: Miro Gavran
Režija: Marija Lipkovski
Scenografija: Marija Simović
Muzika: Marko Louis
Kostim: ISKON MODE (www.iskonmode.rs)
Produkcija: Nevena Vukes i Dušan Sinđić
Izvršni producent: Teatar VIHOR
Fotograf: Mihailo Milovanović

U dramskom tekstu „Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta „žrtva” i „progonitelj” zameniće mesta, „istine” će postati „laži”, a „laži” će postati „istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, a u sudbinama prikazanih junaka pronaći će deliće svog ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom, a u njemu se sve te odrednice susreću i prepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću, onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.

Godine 2017. predstava „Teško je reći zbogom” bila je pozvana na međunarodni festival u Pragu, u Češkoj – 7. GAVRAN FEST, a ujedno to je bilo prvo gostovanje najmlađeg srpskog teatra na tom festivalu u pozorištu „Na Pradle” (Na Pradle). Nakon toga usledilo je gostovanje u Parizu, u Francuskoj.

Cena ulaznice: 500 dinara (50% popusta za studente i penzionere)