Svečano otvaranje turističke sezone u SkadarlijiSvečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Subota, 17. jun, 12 časova, Plato kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije pozivaju vas na otvaranje turističke sezone u Skadarliji koje će biti obeleženo svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je našem poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi.

Kodeks ponašanja u Skadarliji, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame, čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića, u programu koji su pripredili naši poznati glumci, pevači i renomirani umetnici.

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi naš poznati glumac Aleksandar Srećković Kubura. Pored domaćina programa Milana Milosavljevića, u programu učestvuju renomirana vokalna umetnica Danka Stojiljković, glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije Vjera Mujović, zatim vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković, naši glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč, koji će nastupati u pratnji orkestra „Skadarlijski momci”. Umetnički centar Talija će izvođenjem građanskih igara uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

Na Platou ispred Kuće Đure Jakšića, od 13 časova, na repertoaru je mini muzički koncert, u izvođenju atraktivnog električnog gudačkog kvarteta Dinamika Music.

Tokom čitavog dana, za posetioce Skadarlije će biti priređen Skadarlijski bazar, prodajna izložba ručnih radova, umetnina, nakita i domaćih proizvoda naših proizvođača, a skadarlijski ugostitelji se spremaju da srdačno dočekaju sve skadarlijske goste.

PROGRAM

12.00 Domaćin Milan Milosavljević

12.05 Obraćanje Miodraga Popovića, direktora TOB-a i Vjere Mujović, predsednice Udruženja ljubitelja Skadarlije

12.15 Dobošar: „Kodeks ponašanja u Skadarliji”

12.20 Muzički nastup Danke Stojiljković

12.25 Kolaž starogradskih pesama u izvođenju vokalnih solistkinja RTS-a i Radio Beograda Vesne Dimić i Biljane Petković

12.35 Nastup glumice Ljilje Jakšić

12.45 Nastup Umetničkog centra „Talija”

12.50 Svečani čin podizanja Skadarlijske zastave – Aleksandar Srećković Kubura

13.00 Koncert ispred Kuće Đure Jakšića – Dinamika Music