Street Art Festival 2017

Street Art

Sedmi Street Art Festival u Kraljevu od 21. do 28. avgusta

Ovogodišnji Street Art Festival, sedmi po redu, održaće se od 21. do 28. avgusta u Kraljevu, u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“.

Festival će biti otvoren 21. avgusta u 17 časova likovnom radionicom koju će voditi umetnica Slađana Miljković. Tema radionice biće „Fasada mog grada“, što je ujedno i tema ovogodišnjeg Street Art festivala, a ista radionica biće održana i 22. i 25. avgusta.

U sredu, 23. avgusta od 20 časova biće predstavljena knjiga „Street Art Belgrade“ autora Aleksandra Đorđevića. Posetioci će moći i da pogledaju printove iz knjige sa beogradskim grafitima, a biće izložen i stensil napravljen na prethodno održanoj radionici „Bojimo za borbu protiv nasilja“.

Četvrtak, petak i subota (24, 25. i 26. avgust) rezervisani su za crtanje grafita po kraljevačkim ulicama, dok će se glavni muzički program održati u petak i subotu u dvorištu OŠ „IV kraljevački bataljon“.

U petak, 25. avgusta prve će na binu izaći Princeze Rok Planete, lokalni pop-rok sastav koji čine tinejdžerke, a nakon njih nastupiće Framework, pobednici ovogodišnje Mini Gitarijade u Kraljevu, kao i šabački crossover sastav Sicksoul. Zvezde večeri biće užički rokeri Hadži prodane duše i bend Ničim Izazvan, čiji je nastup zakazan za 22 časa. Iste večeri biće dodeljene i nagrade pobednicima ovogodišnjeg Street Art konkursa, i to za najbolji strip i karikaturu, fotografiju i kratkometražni film.

U subotu će program otvoriti mladi kraljevački reperi Tref, Kaća i Silver, a nakon njih nastupiće dvojac Kida Keva Crew. Regionalna rep zvezda Edo Maajka na binu će izaći u 21:30, dok će za afterparty biti zaduženi Euphorics i Edge MC.

Ovogodišnji Street Art Festival biće zatvoren 28. avgusta izložbom „Fasada mog grada“, na kojoj će biti prikazani radovi sa radionice Slađane Miljković.

Street Art je festival alternativnih umetnosti koji se u Kraljevu održava od 2011. godine, u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“. Festival na jednom mestu okuplja muzičare, slikare, pisce, crtače stripova i grafita i druge umetnike, a svi programi su besplatni za posetioce.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.