„Sportsko srce” – 90. premijera „Zvezdara teatra”

„Sportsko srce” – 90. premijera „Zvezdara teatra”

Jubilarna 90. premijera „Zvezdara teatra” zakazana je za 4. decembar, kada će na sceni „Danilo Bata Stojković” biti izveden komad „Sportsko srce” Đorđa Milosavljevića. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su pored pisca, govorili i reditelj predstave Milan Karadžić, direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević i glumci – Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

„Ovaj komad je uslovno govoreći sportska priča, a zapravo je priča koja će se od jedne finalne utakmice svetskog prvenstva pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta i naravi i svega što optrećuje ovaj takozvani region. Fudbal je povod, a suština je zapravo nešto sasvim drugo, što doživljavamo svaki dan. Sport koji je najuticajniji i najincidentniji se ubrzo pretvara u politiku, kao što se kod nas manje-više sve ispolitizuje”, rekao je povodom nove premijere direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević.

Pisac Đorđe Milosavljević je otkrio da je ideja za tekst nastala kada se zaista odigravala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske.

„Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju”, istakao je Milosavljević.

Reditelj „Sportkog srca” Milan Karadžić kaže da je uživao radeći na predstavi, jer je „imao odličan tekst i sjajnu ekipu”. „Volim jaku emociju i smeh, a ovde ih ima, kao i humora i tragedije i nadam se da će publika uživati onoliko koliko sam ja dok sam radio na predstavi”, dodao je Karadžić.

Milutin Mima Karadžić, koji u komadu tumači lik Branka Macure, kaže da je siguran da će predstava biti jako gledana i istakao koliko je zadovoljan da je izašla još jedna premijera u njegovoj „pozorišnoj kući”.

Nina Nešković koja u predstavi igra Maju, ćerku Branka Macure, kaže da je ekipa napravila mnogo lepu energiju. „Srećna sam da pozorište živi u ovim teškim vremenima i da će ovo biti topla, ljudska priča koju će i publika osetiti”, dodala je Nina.

Nakon premijere 4. decembra, reprize nove predstave Zvezdara teatra zakazane su za 7, 22. i 24. decembar.

Foto: Jakov Simović