Moja Srbija

Sergej Polunjin

SOLISTI NARODNOG POZORIŠTA NASTUPAJU U VERONSKOJ ARENI SA NAJVEĆOM SVETSKOM BALETSKOM ZVEZDOM SERGEJEM POLUNJINOM

Balet „Romeo i Julija“ u produkciji Sergej Polunjin fondacije i Polunjin ink iz Velike Britanije, počinje sa priprema za nastup u Arena di Verona u Italiji sa svetski proslavljenim baletskim igračem Sergej Polunjinom u naslovnoj ulozi. Ove sezone u svoj ansambl uvrstiće i četiri solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dejan Kolarov, Tatjana Tatić, Igor Pastor i Jovana Nestorovski, nastupiće u baletu S.Prokofjeva „Romeo i Julija“. Koreografiju i režiju potpisuje

Johan Koborg nekadašnji solista Kraljevskog baleta iz Londona i direktor Baleta u Bukureštu a Juliju će odigrati Alina Kodzokaru takođe solista Kraljevskog baleta iz Londona. Scenografiju potpisuje Dejvid Umemoto a raskošne kostime, čuveni dizajnerski tim Dolče i Gabana.

Ovo je nastavak uspešne saradnje Narodnog pozorišta i Sergeja Polunjina, koja je započela marta 2019. godine, kada je čuvena zvezda nastupila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a nastavlja se na izuzetan način, promocijom i angažvanjem naših solista na svetskoj turneji u Italiji.

Jedan od najsačuvanijih rimskih amfiteatara koji se još uvek koristi, Arena di Verona prima 11000 ljudi i poznat je po muzičkim događajima u kojima nastupaju najveća svetska imena, a za balet “Romeo I Julija” vlada veliko interesovanje, karte su planule za jedan dan.

Ovaj balet sa najvećom svetskom baletskom zvezdom i solistima iz Srbije, publika iz celog sveta moći će da vidi 26. avgusta 2019. godine.