Moja Srbija

Snežana i 7 patuljaka

„Snežana i sedam patuljaka” na moderan način

Dramski pisac Aleksandar Popović smeštio je radnju ovog komada u savremeni svet – svet u kome je sve postalo televizijski program, gde ništa ne prolazi bez žirija, kandidata i generalnih sponzora…

Članovi glumačke radionice Doma kulture Čačak u petak, 4. septembra 2020. godine, sa početkom u 20 časova, obradovaće svoje sugrađane premijerom nove predstave. Ovoga puta biće to „Snežana i sedam patuljaka” savremena obrada svima poznate bajke. Predstava će biti izvedena na velikoj sceni čačanskog Doma kulture.

U svetu u kome je sve postalo televizijski program, gde ništa ne prolazi bez žirija, kandidata i generalnih sponzora, dramski pisac Aleksandar Popović smešta radnju ovog komada. „Ovom predstavom ćemo ukazati na probleme koji su prisutni u savremenom društvu i najoštrije osuditi negativan uticaj nepotizma, korumpiranog društva i masovnih medija, kao i načina na koji oni oblikuju i predstavljaju stvarnost”, ističe reditelj predstave Vladimir Jocović i dodaje: „Poruka predstave je da se zlo ni u kom slučaju ne isplati i da je priznavanje svoje greške važan prelomni trenutak u ispravljanju negativnih karaktera i doprinošenju harmonizaciji društva.”

Scenografiju i dizajn svetla potpisuje Vojkan Petrović, kostime Marina Kaplarević, muziku Svetlana Vukomanović i Željko Pantelić, dok je za koreografije zadužena Jelena Milovanović. Šef scene je Miodrag Nikolić, organizator Jelena Puškar, majstor svetla Miloš Krdžić, majstori tona Zoran Petrović i Nedeljko Vučićević, dok je video materijal za led ekran izradio Slobodan Vukajlović i „Bus plus” produkcija.

Glumačku ekipu čine: Minja Đelkapić, Anja Kuzmanović, Luka Bogosavljević, Ognjen Grujić, Luka Glišović, Radoje Ivanović, Aleksandra Kovačević, Ana Milutinović, Danica Lazović, Luka Mićović, Sara Tatović, Iva Radovanović, Iva Todorović, LJubica Vasović, Sandra Ružičić, Bogdan Denić, Natalija Ćurčić, Gavrilo Marković, Mihailo Marković.

Glumačka radionica Doma kulture u Čačku osnovana je u februaru 2001. godine i deluje u okviru Pozorišnog programa. Škola glume okuplja mlade koji vole pozorište i koji žele da razvijaju svoj talenat za glumu, scenski pokret i govor. Kroz školu Glumačke radionice do sada je prošlo više od 600 učenika čačanskih osnovnih i srednjih škola, a trenutno ima dvadesetak članova radionice. Glumačka radionica izvodi i predstave za decu.