Moja Srbija

Silafest

9. SILAFEST na Srebrnom jezeru od 27. avgusta do 1. septembra

Ovogodišnji, deveti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST održaće se od 27. avgusta do 1. septembra u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru.

Festival će biti zvanično otvoren u nedelju, 27. avgusta od 20 časova. Od ukupno 180 ostvarenja pristiglih na konkurs za festival, selkciona komisija odabrala je 67 najboljih filmova iz celog sveta, koje će publika SILAFESTA moći da pogleda svake večeri od 19:30, odnosno 19:45, kada počinju projekcije u Gradskom parku. Na festivalu će, između ostalog, biti prikazani filmovi o svetskim i domaćim turističkim manifestacijama, sportskim događajima, muzejima, manastirima, skijalištima i egzotičnim destinacijama, kao i ostvarenja na temu ekologije i ekološki održivog turizma.

Poslednjeg dana festivala, 1. septembra, biće dodeljene nagrade najboljim filmovima, a predsednik žirija ove godine biće poljski producent Zbignjev Žmudski, čiji su animirani filmovi osvajali brojne nagrade, od kojih je najvažniji Oskar za film „Peter & the Wolf“ u režiji Suzi Templton.

SILAFEST je deo lanca Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova (CIFFT), koji trenutno broji 16 najprestižnijih turističkih festivala u svetu. Održava se od 2009, a svake godine okuplja desetine režisera, producenata i umetnika iz čitavog sveta.

Smeštaj na Srebrnom jezeru:

[show_products category=“569″]


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]