SelofanSelofan u Domu omladine

Atinski duo Selofan premijerno nastupa u Beogradu, tačnije u Domu omladine. Svi ljubitelji mračnije muzike ‘80. ne smeju da propuste ovaj koncert koji će da se održi u četvrtak (23. februara) s početkom u 21.15. Vrata kluba otvaraju se u 20 časova. Pretprodajna cena ulaznica preko Tickets.rs je 1900 dinara, a na ulazu su 2200 dinara.

„Dragi Beograđani, mnogo se radujemo našem prvom nastupu u vašem gradu o kojem smo čuli puno toga lepog, kao i o samoj publici koja prati muziku sličnu našoj. Obećavamo vam posebno veče i trenutke kojih ćete se rado sećati. Vidimo se u četvrtak, u Domu omladine”, poručili su Ioanna i Dimitris.

Selofan je nastao 2012. u Atini, a čine ga Ioanna Pavlidou, koja je tad bila DJ, i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Joanna, pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend. Nisu mogli odoleti sirenskom zovu gotike ’80, koji kombinuju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole da odlutaju i u druge žanrove, što ih sve skupa čini poprilično jedinstvenom pojavom. Njihove pesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku pored koje je teško ostati ravnodušan, a skloni su da je interpretiraju na raznim jezicima: Joanna ističe da joj je najlakše i najprirodnije izraziti se na nemačkom, jer je živela u Saarbrückenu nekoliko godina. Dosad su izdali šest albuma, a poslednji od njih, vrlo simboličnog naziva „Partners in Hell” promovisaće ovom prilikom u Domu omladine. Takođe, imaju i vlastiti label, Fabrika Records na kojem se nalaze bendovi kao što su Lebanon Hanover i She Past Away (koji dolazi u Dorćol Platz 20. maja).