Sberbank

Sberbank donirala sredstva RFZO–u, Unicefu, Opštoj bolnici u Kikindi i Anji Stojanović

3.4.2020 – U vremenu kad se naša zemlja suočava s kriznom situacijom, pre svega, potrebna nam je solidarnost. Kako bismo lakše prevazišli pandemiju virusa COVID – 19. Sberbank Srbija, odlučila je da donira određena sredstva za efikasniju i lakšu nabavku respiratora, neophodne medicinske opreme i instrumenata.

Pre svega novčanom donacijom Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje Srbije doprineli smo kupovini preko potrebnih respiratora. Zatim, donacijom organizaciji UNICEF dali smo svoj doprinos nabavci potrebnih sredstava za kupovinu zaštititne opreme za naše medicinske radnike. Takođe, s obzirom na to da je grad Kikinda prepoznat kao jedan od najugroženijih područja tokom pandemije, Sberbank je Opštoj bolnici u ovom gradu donirala neophodne zdravstvene instrumente za teže plućne bolesnike.

Nažalost, svedoci smo činjenice da tragedije ne biraju vreme i mesto. Beograđanka, Anja Stojanović nedavno je u požaru koji je izbio u zgradi na Novom Beogradu ostala bez svoje porodice i doma. U želji da joj olakšamo ovaj izuzetno težak period, Sberbank Srbija donirala joj je novčana sredstva.

„Ovim donacijama želimo da pomognemo onima koji se svakodnevno bore da što pre prevaziđu nastalu situaciju i vrate se normalnom životu. Pored toga ohrabrili smo i sve naše zaposlene da i svojim ličnim primerom i donacijama pokažu svoju solidarnost i priključe se ovim akcijama“, izjavila je predsednica Izvršnog odbora Marijana Vasilescu.