Sajam beogradskih vina

Sajam vina

Vinski svet u srpskoj prestonici ovog vikenda

Sajam beogradskih vina u organizaciji „Wine Jam“ održaće se od 17. do 19. novembra u hotelu Radisson Blu-Old Mill u Beogradu.

Sajam će predstaviti isključivo vina sa oznakom geografskog porekla Beograd. Izlagači su članovi Udruženja proizvođača vina sa ovom oznakom, a obuhvaćeno je pet vinogorja: avalsko, kosmajsko, dubonsko, gročansko i smederevsko vinogorje.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, ovim povodom u glavnom gradu boravi grupa stranih novinara iz Rusije, Austrije, Italije, Holandije i SAD koji pišu za najpoznatije svetske magazine posvećene vinima i koji će tokom boravka u Beogradu obići brojne vinarije i degustrirati vina.

U okviru sajma, 18. novembra od 14 časova održaće se otvoreni razgovori vinara i medija iz zemlje i inostranstva.

Sajam beogradskih vina će doprineti stvaranju brendova „Beogradsko vino“ i „Beogradska vinska tura“, koja će pozicionirati Beograd uz druge evropske i svetske gradove koji su po ovakvim brendovima postali prepoznatljivi na turističkoj, gastronomskoj i enološkoj sceni.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *