S piscem u lice – Aleksandar Gatalica

Aleksandar Gatalica

Druženje sa dobitnikom NIN-ove nagrade u Domu Vojske Srbije

U okviru serijala „S piscem u lice“, u Atrijumu Doma Vojske Srbije u četvrtak, 9. novembra u 19 časova organizovano je druženje sa Aleksandrom Gatalicom. Razgovaraće se o njegovom književnom radu i romanu „Veliki rat”, za koji je dobio NIN-ovu i nagradu „Meša Selimović” za 2012. godinu.

Impresivna priča, iskazana na potpuno nov i vrlo zanimljiv način, pleni pažnju čitalaca svih starosnih i obrazovnih struktura. Neuobičajen pristup pripovedanju otkriva roman bez glavnog lika, ukoliko to nije sam događaj, odnosno Veliki rat. Istovremeno, u zgusnutim događajima, koji se prepliću ili se jednostavno dešavaju istovremeno na različitim krajevima Evrope, Rusije ili Balkana, pojavljuje se skoro 80 likova. Kroz njihove sudbine, želje, maštanja, strasti, u pozadini fronta ili u pismima sa prve linije, prelama se, kotrlja i gazi veliki istorijski događaj.

Aleksandar Gatalica je pisac, prevodilac sa starogrčkog jezika i muzički kritičar. Objavio je jedanaest knjiga i dobio gotovo sve nagrade za književnost na ovim prostorima, a njegova proza prevođena je na deset jezika.

Razgovor sa piscem vodiće Nevena Stanisavljević, a veče će upotpuniti glumački prikaz pojedinih segmenata dela, u izvođenju glumice Lidije Marković.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *