Roze oktobar u Božidarcu

Roze Kadilak

Roze oktobar u Božidarcu

Roze oktobar je Mesec borbe protiv raka dojke, godišnja kampanja za povećanje svesti o ovoj bolesti i tim povodom Božidarac i književnica Tatjana Jakić vas pozivaju na prodajnu promociju njene knjige Roze Kadilak u sredu, 28. oktobra u 19 časova u galeriji Božidarca. Događaj će moći da se prati i online,uživo, samo je potrebno da se zainteresovani registruju na sajtu ustanove. Sav prihod od prodate knjige će ići organizaciji koja se bavi borbom protiv raka dojke.

Na promociji će biti organizovano čitanje pesama iz njene knjige, kako na srpskom jeziku, tako i na francuskom, zato što je knjiga dvojezična. Zainteresovani posetioci će moći i da kupe knjigu po ceni od 990 dinara.

Direktor Božidarca, Vladimir Kljajić, ovim povodom je izjavio: Ružičasta ili roze boja, u psihologiji predstavlja znak nade. Brojna istraživanja su potvrdila da izloženost velikim količinama ružičaste boje može imati smirujući efekat, da utišava i smanjuje agresivnost. Ružičasta je pozitivna boja, zanimljivo je da je to jedna od retkih boja koja nikada nije vezivana za ratnička dejstva i zbog toga je bila prihvaćena od hipi pokreta. Borba protiv raka dojke se obeležava tokom oktobra, ali traje čitave godine, preventiva je ključna kao i podrška ženama koje su nažalost obolele. Drago nam je da ove godine prvi put učestvujemo u ovakvoj akciji zato što želimo da pokažemo da u ovoj borbi nisu same.

O autorki: Tatjana Jakić je studirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nastupala je u jednom od prvih alternativnih teatara u eks – Jugoslaviji. Bavi se novinarstvom i tekstovi su joj izlazili u brojnim domaćim časopisima. Piše poeziju i učestvovala je na različitim manifestacijama, a radovi su joj objavljeni u brojnim zbornicima i zbirkama kao što su: „Ima neka tajna veza”, „Paralelni svetovi”, „Umetnost ispred forme” i „Roze kadilak”, četvrta knjiga koju je autorka objavila. Dugi niz godina proučava i astrologiju, kao i metode samopoboljšanja i samorazvića. Autorka je više knjiga: „Zabavni vodič kroz astrološke znake”, „Nemoj da mračiš, počni da zračiš”, obe u izdanju Neopressa. Živela je u Francuskoj i Italiji.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.