Radionice na 67/68. Martovskom festivalu

Miloš Tomić

Radionice na 67/68. Martovskom festivalu

Radionica „CEO GRAD JE MOJ FILMSKI STUDIO”

Radionica za radoznale, detektivski i voajerski raspoložene filmadžije i početnike. Učesnici radionice biće isterani napolje da, u haosu ljudi, događanja i situacija u centru grada, nanjuše i upecaju svoj kratki film iz jednog kadra i u trajanju do minuta. U tome će im pomoći uvodno predavanje sa primerima, nekoliko vežbi bistrijeg opažanja i kratki kurs kako napolju snimiti prizor koji će imati celinu mini-filma. Dokumentarni snimci biće pretvoreni u fikciju uz pomoć muzike i naratora, poigravanjem sa granicama koje dele ove dve vrste filma.

Radionicu vodi Miloš Tomić.

Vreme održavanja: 23-25. april 2021. godine, 67/68. Martovski festival

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Radionica je namenjena mladima od 15 do 30 godina starosti, sa ili bez bilo kakvog iskustva/obrazovanja u oblasti filma. Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10 polaznika.

Prijave (ime i prezime, kontakt, link za omiljenu pesmu i pesmu koju ne volite) su obavezne i šalju se na mejl jovan.pantovic@martovski.rs

Miloš Tomić

Rođen 1976. u Beogradu. Studirao filmsku režiju kod Miše Radivojevića, pa multimedijalnu animaciju u Pragu, Madridu, Berlinu. Bavi se uglavnom kratakom video formom kojoj nepotrebno isteruje visoki sjaj. Vodio radionice filma i animacije u mnogim gradovima Evrope, ali ne odbija ponude ni sa sela. Pored filma bavio se, a ponekad se i dalje bavi, fotografijom, crtanjem, pisanjem, sviranjem, radiofonijom, pravljenjem objekata, sakupljanjem i ređanjem odbačenih predmeta, papir-kolažiranjem… Zajedno sa Vladimirom Perićem, 2013. predstavljao je Srbiju na Venecijanskom Bijenalu.

Foto: Aleksa Bartol

Andrijana Stojković

Radionica „SAVREMENI FILMSKI IZRAZI”

U saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti, 67/68. Martovski festival organizuje jednodnevnu radionicu SAVREMENI FILMSKI IZRAZI. Ukoliko vas zanima i dokumentarni i igrani film, ukoliko radite na filmu koji koristi metode i jednog i drugog, ukoliko vam smetaju ograničenja jedne ili druge filmske vrste – prijavite se za učešće.

Radionicu vodi Andrijana Stojković, rediteljka i vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Radionica je namenjena studentima završnih godina filmskih škola i mladim profesionalcima.
Posebno će se baviti rediteljskim postupcima i savremenim filmovima.

Prijava za radionicu treba da sadrži:

obavezni deo:
• Ime i prezime, broj telefona, e-mail adresu
• Kratku profesionalnu biografiju
• Motivaciono pismo za prijavu na ovu radionicu

i ukoliko postoji:
• Sinopsis filma na kome radite – do 1 strane
• Rediteljsku eksplikaciju
• Vizuelni materijal (fotografije, trejler, deo materijala do 5 min)

Radni jezik radionice je srpski.

Vreme održavanja: 21. april 2021. godine, 67/68. Martovski festival

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Prijavu pošaljite na adresu jovan.pantovic@martovski.rs

Andrijana Stojković

Rođena 1976, diplomirala na Katedri za filmsku i TV režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno doktorand Umetničkih doktorskih studija. Autor je 7 kratkih igranih i 8 kratkih dokumentarnih filmova; 1 dugometražnog i 2 srednjemetražna dokumentarna filma i 1 dugometražnog igranog filma. Njeni filmovi su učestvovali i bili nagrađivani na mnogobrojnim međunarodnim filmskim festivalima: IDFA, HotDocs FF, Roterdam FF, FidMarseille, Raindance FF, Sofija IFF, Havana IFF… Jedan je od osnivača Udruženja za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture FILMKULTURA. Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije, Asocijacije filmskih reditelja Srbije, Udruženja filmskih producenata Srbije i DOK Srbija. Kao vanredni profesor predaje na predmetima Dokumentarni film na osnovnim studijama i Savremeni rediteljski izraz na master studijama FDU.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.