Moja Srbija

Beograd Budva

Protokol o saradnji Beograda i Budve

PUTOKAZ ZA DALJU SARADNJU I ZAJEDNIČKU PROMOCIJU NA TREĆIM TRŽIŠTIMA

Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Budve potpisale su Protokol o saradnji gradova u oblasti turizma kojim je ozvaničena dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja dve najznačajnije turističke organizacije u svojim zemljama.
Na osnovu potpisanog Protokola, turističke organizacije će intenzivirati saradnju u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta, raditi na unapređenju turističke razmene i razvoju ukupne turističke ponude gradova potpisnica.
„Beograd i Budva pojedinačno, brojem gostiju i promotivnom značaju, svakako predstavljaju najvažnije destinacije u Srbiji i Crnoj Gori. Još važnija je činjenica da se Beograđani i Budvani često i rado posećuju, kao i da su duboko vezani na mnogo načina. Sporazum koji smo potpisali između naše dve turističke organizacije nije samo potvrda ovih činjenica, već i putokaz za dalju saradnju i međusobnu promociju, kao i za mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima”, izjavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.
„Nakon dugogodišnje uspešne saradnje turističkih organizacija Budve i Beograda, raduje nas činjenica da je danas ta saradnja i ozvaničena potpisivanjem Protokola koji će nam, između ostalog, dati dalje smernice u sprovođenju aktivnosti u oba grada, kao i u zajedničkim aktivnostima na drugim tržištima. Beograd je oduvek bio naš prijateljski grad u kojem se dobro osećamo, a Beograđani naši dragi gosti koji su uvek dobrodošli u Budvu”, istakao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.
Događaju je prisustvovala i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Srbiji Ana Ražnatović, sa saradnicima.
Pre potpisivanja Protokola o saradnji na štandu Beograda, naši poznati glumci Stevan Piale i Tašana Đorđević izveli su deo nove kamerne kabaretske predstave „Vodič kroz srpski mentalitet”, koja je urađena po knjizi Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović.