Proslavljen 72. rođendan Pozorišta na Terazijama

Proslavljen 72. rođendan Pozorišta na Terazijama

Tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada i zahvalnica, u četvrtak, 23. decembra, u foajeu Pozorišta na Terazijama, proslavljen je 72. rođendan jedinog muzičkog pozorišta u regionu!

Na samom početku, prisutnima se obratio direktor pozorišta Aleksandar Đaja i istakao da je tekuća 2021. godina, bila još jedna uspešna godina Pozorišta na Terazijama i na stvaralačkom i na poslovnom planu uprkos teškim uslovima rada zbog epidemije virusa korona, koja traje već drugu godinu.

Imajući u vidu da prošle godine nije obeležen Dan pozorišta ove godine prisutni su se podsetili i rada i radnih rezultata u 2020. godini i naravno ukazali na ono što je, uprkos tome što se i dalje radi sa odeđenim ograničenjima, ostvareno u 2021. godini.

Direktor pozorišta je istakao da je 2020. godine u Pozorištu na Terazijama premijerno izveden mjuzikl „Sa druge strane jastuka”, Momčila Bajagića Bajage, na tekst Stevana Koprivice, u režiji Juga Radivojevića, a u ovoj 2021. godini, koja je na izmaku, u Pozorištu na Terazijama premijerno je izveden mjuzikl „Flashdance”, autora Toma Hedlija, Roberta Kerija i Boba Rota, u režiji Vladana Đurkovića, koji se od prve reprize igra s velikim uspehom i na kartu više.

Godišnju nagradu za 2020. godinu dobila je glumica Milena Živanović za ulogu Tamare u mjuziklu „Sa druge strane jastuka”, Slaven Došlo za ulogu Bože takođe u mjuziklu „Sa druge strane jastuka” i Aleksandar Sedlar za aranžman i orkestraciju za mjuzikl „Sa druge strane jastuka”.

Dobitnik nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot” za 2020. godinu je glumac Žarko Stepanov za ulogu Mite u mjuziklu „Sa druge strane jastuka”.

Godišnju nagradu za 2021. godinu dobili su koreografkinja Milica Cerović za koreografiju u mjuziklu „Flashdance” i baletski ansambl mjuzikla „Flashdance”.

Dobitnik nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot” za 2021. godinu je glumica Tatjana Bošković za ulogu Hane u mjuziklu „Flashdance”.