Promocija knjige „Rat izgubljene generacije”

Knjiga "Rat izgubljene generacije"

Promocija knjige „Rat izgubljene generacije”

Promocija knjige „Rat izgubljene generacije” u Atrijumu Doma Vojske Srbije, u petak, 10. decembra 2021. godine, u 14.00 časova.

Knjiga „Rat izgubljene generacije” Dušana Babca kazuje o nesreći Drugog svetskog rata, koji je u Jugoslaviji tekao uporedo sa građanskim ratom, revolucijom, prelamanjem interesa velikih sila, što je dovelo do dubokih podela društva koje praktično traju i danas. To je bilo vreme u kome je jedna generacija oficira bila školovana i pripremana da izvrši svoju dužnost.

Koja je to izgubljena generacija o kojoj govori ova knjiga? To je generacija kojoj pripada tridesetak viših štabnih oficira koji su završili najviše vojne škole u Kraljevini Jugoslaviji.

Kroz njihove biografije prikazana je razlika u ratnim putevima, u zavisnosti od njihovog moralnog kodeksa, karaktera, nacionalne pripadnosti, okolnosti i odluka koje su donosili. Svaka biografija liči na uzbudljiv filmski scenario, a svaki protagonista dobio je priliku za konačnu rehabilitaciju ili pak za sopstvenu, a nikako zajedničku sramotu.

Na promociji govore: dr Bojan Dimitrijević, zamenik direktora Instituta za savremenu istoriju, dr Ratomir Milikić, Institut za savremenu istoriju, mr Snežana Đokić, urednik i autor Dušan Babac.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.