Promocija knjige „Lelo moja” Aleksandra Đurovića

Lelo mojaPromocija knjige „Lelo moja” Aleksandra Đurovića

U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije 11. septembra 2019. godine, s početkom u 18.00 časova, biće održana promocija knjige „Lelo moja” Aleksandra Đurovića.

Pesnička knjiga Aleksandra Đurovića „Lelo moja” veliki je ep o smrti i ljubavi.

Spev Lelo moja u osnovi je poetsko viđenje jednog teškog istorijskog trenutka, tragedije junaka raspolućenih između antagonizma moralnih načela, vere, patriotizma i ljubavi, s jedne, i raznih nepočinstava za koje gramziva ljudska priroda uvek nađe opravdanje, s druge strane. Ova višeslojna i kompleksna knjiga potvrdila je da je Aleksandar Đurović pesnik autentičnog i ubedljivog poetskog izraza.

Knjiga nosi eruptivnu pesničku snagu, tematski široku, bogatog izraza, koja se ne može upiti u jednom čitanju. Treba je uzimati polako, u više navrata, kao melem. Oslonjen na najznačajnije srpske romantičare i simboliste, na narodnu i antičku epiku, Aleksandar Đurović oglasio se samosvojnim pesničkim glasom koji mu u savremenoj srpskoj književnosti obezbeđuje zapaženo mesto.

Knjigu će predstaviti Minja Guberinić, Krsta Popovski, Milan Tasić, Marija Radić, Tanja Brkanović, Predrag Piper i autor.

Ulaz je slobodan.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.