Moja Srbija

„Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” dobitnik je nagrade na SILAFEST-u,

Promo film o Beogradu nagrađen na SILAFEST-u

Promotivni film Turističke organizacije Beograda „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” dobitnik je nagrade na SILAFEST-u, Međunarodnom festivalu turističkih i ekoloških filmova, održanom od 29. avgusta do 3. septembra, u Velikom Gradištu.

Međunarodni žiri SILAFEST-a je odabrao film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” za nagradu „Srebrni pincum” u nacionalnoj kategoriji među više od 200 prijavljenih filmova iz celog sveta.

Film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda” autora Dušana Stojančevića, dugogodišnjeg saradnika Turističke organizacije Beograda, dobitnik je nekoliko priznanja od kojih je poslednje „Srebrni medved” na festivalu u Berlinu.

Festival SILAFEST deo je lanca Međunarodonog komiteta festivala turističkih filmova „CIFFT”, koji okuplja eminentne autore iz celog sveta.

Trenutno je u toku izbor za najbolji turistički promo film po odabiru publike „CIFFT People’s Choice Award” u kom učestvuje i film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda”, a publika će moći da glasa od 1. do 25. oktobra ovde.