Program DKSG-a za petak, 26. novembar

SANYA D RIO

Program DKSG-a za petak, 26. novembar

SANYA D RIO

Petak, 26. novembar, 20.00, Velika sala

Grupa SANYA D RIO (Beograd) postoji još od 2007. godine. Iza sebe imaju izdata tri albuma. Dva autorska i jedan sa obradama Ex-Yu pesama u novim aranžmanima, kao i mnoštvo uspešnih singlova objavljenih u prethodnom periodu. Grupa je održala preko sto koncerata u Srbiji, po pozorištima, kulturnim centrima, kao i po trgovima u okviru raznih kulturnih manifestacija. Dva velika koncerta, održana u Pozorištu Madlenianum su ujedno snimljena i objavljena. Sve to možete poslušati i pogledati na njihovom Youtube kanalu i upoznati se sa njihovim pesmama.
Ulaz je slobodan.

Mićunov ćošak – PINK FLOJD – VOTERSOVA DECENIJA

Petak, 26. novembar, u 20.00, Mala sala/Studio 28

Tokom leta ljubavi 1967. Pink Flojd su bili ključni za andergraund. Naredne revolucionarne 1968. su reprezentovali britansku psihodeliju. Godine 1969. su u TV studiju BBC-a svirali uživo tokom prenosa sletanja čoveka na Mesec. Tad su važili za vodeću spejs-rok grupu. U odnosu na druge gigante tog perioda – The Jimi Hendrix Experience, Cream, Jeff Beck Group – bili su znatno slabiji instrumentalisti, takoreći „pankeri”. Drugi kvaliteti su ih svrstali u velikane. Originalnost i viziju je donosio Sid Baret, ali je bend preživeo njegov odlazak; novi glavni autor i vođa je postao Rodžer Voters.

Grupa je još 1966. zakoračila u svet miks medija, a tokom sedamdesetih su išli tim putem i stigli dalje od bilo koga. Sarađivali su sa vrhunskim majstorima svetla, dizajnerima omota, fotografima, filmskim režiserima, animatorima. Nastupi su im postali tako spektakularni da je malo šta iz rok sveta moglo da se uporedi sa njima. Album „Dark Side of the Moon” ih je učinio superzvezdama i postavio nove tehničke i produkcione standarde.

Pankeri su Pink Flojd otpisali kao „dinosauruse” i pljunuli na težnju ove grupe da zvuči grandiozno. Počesto su padali u pretencioznost i megalomaniju, ali su ih zrno ironije i poneki trezan uvid u zastranjenja savremenog sveta spasavali od potonuća. Kad se podvuče crta i njihovi najuspeliji radovi poređaju jedan pored drugog nema sumnje da je to bila velika rok grupa.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.