Priča o vojniku

Priča o vojniku BITEF

Počele probe za predstavu PRIČA O VOJNIKU

Na sceni Bitef teatra počele su probe za predstavu Priča o vojniku, (Historie de Soldat), u koreografiji poznatih izraelsko-holandskih autora Gaja Vajcmana i Ronija Havera i izvođenju Bitef dens kompanije.

Muziku za predstavu komponovao je Igor Stravinski 1918. godine, a u adaptaciji ovog dela od strane kompanije „Club Guy & Roni” libretista Džudit Herzberg preradila je libreto tako da podstakne moralnu dilemu mladog vojnika koji se vraća iz rata. Тo je postignuto jednostavnim pitanjem – Kako se jedan pošten čovek nosi sa činjenicom da je ubijao ljude sa druge strane rovova?

Predstava „Priča o vojniku” spoj је intenzivnog plesa, govora, muzike, putovanje kroz imaginarne, ali i istinite događaje i emocije. Predstava je dobila prestižnu nagradu „Zlatna maska”, na istoimenom pozorišnom festivalu u Moskvi 2013. godinе.

U predstavi igraju: Nikola Tomašević, Ana Ignjatović-Zagorac, Luka Mihovilović, Nataša Gvozdenović, Vladimir Čubrilo i Luka Lukić.

Premijera je planirana za 4. mart 2016. na sceni Bitef teatra.

————————————————–

Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *