PREMIJERA PREDSTAVE DABOGDA TE MAJKA RODILA U ATELJEU 212

Atelje 212

PREMIJERA PREDSTAVE DABOGDA TE MAJKA RODILA U ATELJEU 212

Na sceni Mira Trailović, Pozorišta Atelje 212 u Beogradu, u petak, 11. septembra biće odigrana premijera predstave DABOGDA TE MAJKA RODILA.

Dramatizaciju romana Dabogda te majka rodila poznate hrvatske spisateljice Vedrane Rudan, uradila je rediteljka predstave Tatjana Mandić Rigonat. U predstavi igraju: Svetlana Bojković, Marta Bereš, Jovana Stojiljković, Dara Džokić, Isidora Minić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Ljiljana Stjepanović, Branka Šelić, Feđa Stojanović.

Dramatizacija ovog romana na scenu donosi priču o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smestila u starački dom. Odnos majke i ćerke je slojevito protkan najrazličitijim emocijama, pitanjima i osećanjima krivice i kajanja, a opet željom da se oslobodi tereta, ćerka se sve vreme pita šta je taj odnos i gde su granice ljubavi i tolernacije. U fokus se postavlja pitanje žene kao žrtve porodičnog nasilja, seksualnog nasilja, a potom njene potrebe da se traumatskog mesta oslobodi ili se u njemu zadrži što duže.

Dabogda te majka rodila u dramatizaciji Mandić Rigonat predstavlja pačvork ženskih ispovesti, dilema i vapaja da se oslobode svog stalnog i nepromenjivog društvenog okvira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *