Preko 7500 posetilaca na Summer3p festivalu

Summer3p

15. jubilarni Summer3p festival produkciono najuspešniji do sad

Petnaesti jubilarni Summer3p festival završen je u nedelju izuzetno posećenim Porodičnim danom, a ovogodišnje izdanje festivala koje se održalo od 20. do 23. jula posetilo je ukupno preko 7.500 ljudi.

Oni su na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uživali uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

Čuveni nemački DJ Eric Sneo imao je nezaboravan nastup u petak uveče, koji je uključivao i virtuozno sviranje na dram pedovima, dok je superstar duo iz Severne Irske – Loco & Jam dan kasnije protutnjao napravivši odličnu žurku. Ništa manje publika nije dobila ni od Ilije Đokovića, koji je pokazao zašto je jedan od najboljih domaćih DJ-eva, dok je Daniel Blade preneo atmosferu fenomenalnih žurki sa Malte na palićki Muški štrand.

Pored njih nastupili su i Robin Futaki iz Mađarske, Andrologic iz Hrvatske, Hibrid (BiH), Needle, Kibz & Dfndr, Hansol, Chrono, Ascaloon b2b Kohajda, i u sklopu Porodičnog dana Andy Dee i Poison Charlie.

“Produkciono, ovo je bio najbolji festival do sad: imali smo odličan program, publika je bila veoma zadovoljna, a Porodični dan, koji je okupio veliki broj mladih, dece i njihovih roditelja, izuzetno je dobro prošao. Prilazili su nam ljudi u velikom broju i čestitali… Ali primetan je odliv mladih koji u velikom broju na žalost napuštaju Suboticu i Srbiju i odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Sa druge strane, bez obzira na odlične rezultate koje postižemo i na to što smo prepoznati u našoj lokalnoj zajednici kao značajna manifestacija, kao i u Srbiji, pa i u Evropi, podrška Pokrajine je ove godine izostala, iz nama nepoznatih razloga. Želeo bih ipak da se zahvalim na podršci koju smo dobili od Grada Subotice, bez njih Festival bi bilo gotovo nemoguće održati, kao i Kancelariji za mlade Subotice i Fondaciji „Danilo Kiš“, kaže izvršni direktor Summer3p festivala Oliver Tomić.

Nakon prošlogodišnjeg debi izdanja i veoma velikog interesovanja, novi segment Summer3p festivala – Porodični dan – kreativni program u prirodi okrenut celoj porodici, ove godine je ponudio još zanimljivije sadržaje poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 23. jula.

Kroz različite kreativno-zabavne programe predstavljeni su najbolji lokalni i regionalni umetnici, udruženja, sportske i obrazovne inicijative, održavale su se radionice i drugi sadržaji za celu porodicu, čiji su članovi bili u prilici da osete festivalsku atmosferu u predivnom okruženju kraj jezera Palić.

Festival se i ove godine bavio važnim ekološkim i društvenim temama. Tako je u okviru Porodičnog dana bila održana Javna prezentacija (i debata) trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?“, na kojoj je govorio dipl. hidrolog i savetnik na projektu Michell Rohmann.

Beogradski festival Dev9t imao je zaseban segment u vidu fenomenalne izložbe, a o njoj akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji brine o likovnom segmentu festivala, kaže: „Izuzetno mi je drago što smo ove godine ugostili prijatelje sa festivala Dev9t i omogućili našim posetiocima da vide neke od impresivnih umetničkih dela. I što je još važnije, da se upoznaju i druže sa autorima, razmene ideje i iskustva. Nakon toga, svi su se dobro zabavili i uživali u isuviše opuštenoj atmosferi Palićkog jezera – našoj ‘Nedođiji’ sa severa Srbije“.

Mnogi su bili oduševljeni grafitima kojima je bio oplemenjen festivalski prostor. Oni su autorsko delo street art umetnika Ottoa Zakara (umetničko ime – TNG), koji je takođe kreirao i unikatne majice posetiocima.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.