Predstava „Ujka Vanja”

Predstava „Ujka Vanja” na Ohridskom letu

Predstava Ujka Vanja Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina biće izvedena u subotu, 20. avgusta, na Festivalu Ohridsko leto, u Severnoj Makedoniji.

U Čehovljevoj drami o propuštenim prilikama, učmalosti, propalim iluzijama i neostvarenim ambicijama, koja je premijerno izvedena na sceni Ljuba Tadić, u decembru 2018. godine, igraju: Nenad Jezdić, Marija Vicković, Branislav Lečić, Marko Baćović, Milica Gojković/Iva Stefanović, Dubravko Jovanović i Aleksandra Nikolić. Kostimograf je Jelena Stokuća, a pored režije, Egon Savin potpisuje i scenografiju.

Predstava Ujka Vanja A. P. Čehova u režiji Egona Savina učestvovala je na Teatarskom festivalu Pozorišno proleće u Šapcu, BOK festivalu u Bijelovaru, Gavellinim večerima u Gradskom dramskom teatru Gavella u Zagrebu i Slovenskom narodnom gledališču Drami u Ljubljani.

Jugoslovensko dramsko pozorište je prošle godine učestvovalo na Festivalu Ohridsko leto sa dve predstave, Moj muž Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić i Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina.

Foto: Nenad Petrović