Moja Srbija

Slavna Florens

Predstava „Slavna Florens” povodom rođendana DKSG-a

Utorak, 25. maj, u 20 časova, Velika sala Doma kulture „Studentski grad”

Igraju:

Florens Foster Dženkins: GORICA POPOVIĆ

Kozmo Mek Mun: IVAN MIHAILOVIĆ

Doroti / Marija / Gospođa Verinder Geđ: TAMARA DRAGIČEVIĆ

O predstavi:

SLAVNA FLORENS, po tekstu britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, istinita je priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu.

Jedini problem bila je činjenica što je sirota Florens svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima” i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više.

Ipak priča o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta. Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio nominovan za prestižnu „Lorens Olivije” nagradu kao najbolja nova komedija.

Trajanje: 95 minuta

Ulaz besplatan povodom Dana Doma kulture „Studentski grad” (broj mesta je ograničen)