Dom kulture Studentski grad

Predstava „Pošto gvožđe” za ozravljenje mladog dramaturga Luke Kurijačkog

Ponedeljak, 13. decembar, 20 časova, Velika scena DKSG-a

„Pošto gvožđe”, predstava nastala u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti a u režiji studenta Rastislava Ćopića, ni tri godine nakon premijernog izvođenja ne prestaje da skreće pažnju društvu na važne okolnosti u kojima živimo. Nakon premijere na Fakultetu, svoj život nastavila je na Maloj sceni Atelja 212, a od 13. decembra publika u Beogradu, svakog meseca moći će da je gleda na sceni Doma kulture „Studentski grad”.

„Sledili smo primer naših kolega iz predstave ‘Ukalupljivanje’, predstave koja se već dugo uspešno igra, a koja je sav prihod od poslednjeg igranja donirala organizaciji ‘Budi human’. Mi se pridržujemo njihovoj inicijativi i želimo da sav prihod od naše predstave ‘Pošto gvožđe’ takođe ode za ozdravljenje našeg kolege Luke Kurijačkog. Siguran sam da ovo neće biti kraj već da će se još naših kolega priključiti ovoj humanoj inicijativi” – kaže Jovan Jelisavčić, jedan od glumaca iz predstave.

Glumačku ekipu predstave čine mladi glumci: Nikola Šurbanović (publici poznat iz serija Kolo sreće i Preživeti Beograd), Jovan Jelisavčić (osnivač i direktor Bašta festa), Srna Đenadić (publici poznata iz serija Kolo sreće i Ubice mog oca), Vladimir Nićiforović (osnivač brenda Ivica i majica), dok ih tokom cele predstave na klaviru prati kompozitorka Petra Perović.

U ponedeljak, 13. decembra, u 20 časova, dođite u Dom kulture „Studentski grad” i kupovinom karte za predstavu pomozite u prikupljanju novca za ozravljenje mladog dramaturga Luke Kurijačkog.

Ukoliko niste u prilici da dođete na predstavu pošaljite SMS poruku:  1158 na broj 3030 kako bi Luka ponovo mogao da piše i režira.