Laž

Predstava „Laž”

Predstava „Laž” prema tekstu Florijana Zelera, u režiji Nikole Ljuce, biće premijerno izvedena u subotu, 1. aprila, od 19.30 časova, na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Prva repriza je 2. aprila, a tokom aprila „Laž” će imati čak 16 izvođenja…

Miloš Biković i Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin igraju dva bračna para koja će tokom jedne večeri otkriti mnogo skrivenih istina jedni o drugima. Kroz elemente komedije, uz mnogo obrta, zapleta i raspleta, predstava „Laž” će, kako tvrdi ekipa, sigurno osvojiti publiku. 

Nikola Ljuca – „Meni je posebno zadovoljstvo što radim dramu koja će siguran sam imati dug vek na sceni i koju će publika voleti, jer su ovo teme o kojima se retko priča na ovako iskren i do kraja način. Mislim da će publika na to da reaguje, jer znam koliko je nama ovo sve značilo dok smo radili i radimo i dalje, koliko se nas emotivno tiče i koja smo mi sebi pitanja postavili i morali da se otvorimo da bi došli do one prave istine.”

Tamara Krcunović – „Meni je drago što sam sa ovom ekipom, sa svima sam već sarađivala što u pozorištu što na filmu. Ovaj proces uopšte nije lak, Nikola ovaj komad radi na jedan drugačiji način od onog kako je izvorno napisan, te zahteva više rada, a mi imamo još nedelju dana do premijere i ja se nadam da će sve to lepo da se složi do 1. aprila i da će publika uživati u predstavi.”

Miloš Biković – „Tekst je jako dobar, duhovit, pun obrta. Zanimljivo je, biće zanimljivo. Trenutno sam u onoj fazi kada mislim da nije uopšte trebalo da se bavim glumom, svaki proces ima tu fazu, sedam dana pred premijeru, ali nadam se da nisam pravu. U svakom slučaju dođite da vidite debakl, ako sam u pravu ili dođite da vidite spektakl.”

Jelisaveta Orašanin Teodosić – „Miloš sigurno nije u pravu, jer ovo će biti spektakl! Tamara Krcunović i nas tri klasića. Božanstven tekst Florijana Zelera, oskarovca, pun obrta, te se nadam da ćemo opravdati tu njegovu nagradu i da će publika voleti ovu predstavu.”

Miodrag Radonjić – „Probe teku fantastično, jako nam je i zabavno, ali i promišljeno radimo. Sjajna je saradnja sa Ljucom i Tamarom, naravno i sa moja dva klasića na koja sam već navikao. Mislim da će predstava da bude jako zanimljiva publici, puna je neočekivanih preokreta, do samog kraja neće znati šta može da očekuje i šta je poenta cele priče.”

Foto: Dragana Udovičić