Program Doma kulture „Studentski grad” za ponedeljak, 22. mart

Kišne kapi na vrelom kamenju

Program Doma kulture „Studentski grad” za ponedeljak, 22. mart

 

KIŠNE KAPI NA VRELOM KAMENJU

Ponedeljak, 22. mart, 19 časova, Velika sala

Beogradsko dramsko pozorište

Tekst: Rajner Verner Fasbinder
Prevod: Jelena Kostić Tomović

Reditelj: Jug Đorđević
Dramaturg: Tijana Grumić
Scenograf: Andreja Rondović
Kostimograf: Velimirka Damjanović
Kompozitor: Julija Đorđević
Scenski pokret: Damjan Kecojević
Fotograf: Dragana Udovičić

Igraju: Pavle Pekić, Ljubinka Klarić, Aleksandar Vučković, Iva Ilinčić

O predstavi:

„Rajner Verner Fasbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme. Kako to da teme kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost, danas sve više zavređuju pažnju u javnom diskursu?”
Jug Đorđević

 

KOLAŽ, MOZAIK, MONTAŽA

22. mart, Zoom / 26. mart, You tube

Moderator: mr um. Dragan Dimčić, vanr. prof. FDU

Gosti:
Gordana Stanišić Vujošević je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Radi kao profesor Crtanja i slikanja u Školi za dizajn u Beogradu. Organizuje radionice, istraživačke i eksperimentalne projekte. Od 2015. drži otvorene radionice kolaža i javna predavanja o kolažu. Izlagala je u zemlji i inostranstvu na većem broju samostalnih i kolektivnih izložbi. Član ULUS-a.

Petar Vujošević autor je i osnivač Beogradskog festivala mozaika, (2016, 2018. i 2021. godine). Osnovao Festival umjetnosti Virski u Baru i Virpazaru (održan 2015. i 2016). Realizovao 15 autorskih projekta: od toga četiri kao likovni program letnjeg festivala Barski ljetopis. Osnovao Ljetnju školu mozaika u Baru, koja se održava redovno od 2013. Od 2006. organizuje u Beogradu godišnju izložbu Mozaik malog formata. U redakciji je časopisa Likovni život i član je umetničkog saveta ULUPUDS-a. Samostalno izlagao 20 puta. Izlagao na preko 150 grupnih izložbi.

 

Serijal KOMUNIKACIJA U PARTNERSKOM ODNOSU – EPIZODA 3.

Ponedeljak, 22. mart, 20.00, Fejsbuk i Instagram

Predavač: Milan Damjanac

Najveći broj stručnjaka koji se bave partnerskim odnosima slažu se u zaključku da otvorena komunikacija predstavlja ključ uspešne veze. Empirijskim istraživanjima na ovu temu utvrđeno je da najčešće navođeni razlog za razmišljanje o raskidu/razvodu jeste nedostatak komunikacije i stalne svađe. Veliki broj raskida/razvoda češće je posledica nekonstruktivne komunikacije nego nedostatka ljubavi između partnera.

Osnovna odlika parova koji imaju dobru komunikaciju jeste da oni izražavaju sebe i svoje potrebe na otvoren i direktan način i izbegavaju komunikacijske ćorsokake u vidu prebacivanja i optuživanja onog drugog. Oni su u stanju da se usmere na rešavanje problema koji imaju, što znači da umeju precizno da ga definišu i priznaju da i jedan i drugi doprinose postojanju tog problema. Uspevaju da se drže teme tokom diskusije o problemu. Njihov razgovor ne prerasta u prebacivanje i prisećanje svega onoga što je partner pogrešio u prošlosti. Sposobni su da saslušaju i razumeju drugu stranu i njen način percepcije problema. Ne izbegavaju konflikte, već im otvoreno pristupaju i vide ih kao izazove i priliku da poboljšaju odnos i razviju bliskost.

Kroz četiri epizode ovog serijala saznaćete:

Šta je komunikacija i zašto je ona u partnerskom odnosu važna? Šta komunikaciju čini zdravom i funkcionalnom? U kojim uslovima vredi komunicirati, a u kojima ne? Koje su to glavne greške koje pravimo komunicirajući sa partnerom? Kako izgleda komunikacija koja može dovesti do rešenja problema i očuvanja dobrog odnosa između partnera? Šta je asertivna komunikacija?

Foto: Dragana UdovičicОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.