Fantom iz opere

Pozorište na Terazijama: 72. rođendan i „Fantom iz Opere”

U Pozorištu na Terazijama će 23. decembra, u 12 časova, biti upriličena proslava povodom 72. rođendana. Tom prilikom će biti uručene godišnje nagrade, zahvalnice i specijalna nagrada za glumačku bravuru „Janoš Tot”. Nagrade će biti uručene i za ovu i za prethodnu godinu s obzirom da prošle godine, zbog epidemiološke situacije, proslava nije održana. 

U decembru, nakon dve godine pauze, na repertoar se vraća i mjuzikl „FANTOM IZ OPERE”. Termini igranja su zakazani za 24. i 25. decembar. U ulozi Kristin debitovaće Mina Gligorić.

Izdvojeno iz biografije:

Mina Gligorić je osnovne i master studije solo pevanja završila u klasi prof. Katarine Jovanović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Proglašena je za najboljeg studenta u 2014/2015. godini. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima se ističe nagrada za najboljeg mladog izvođača u 2019. godini koju dodeljuje revija Muzika klasika, a ove godine osvojila je treće mesto u vokalnoj disciplini na manifestaciji „Armija kulture” u Moskvi, kao predstavnik Srbije ispred Ministarstva odbrane, a pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Usavršavala se sa istaknutim imenima među kojima su: Olga Makarina iz Metropoliten opere, Dejvid Gaulend iz Rojal opere, Vladimir Redkin iz Baljšoj teatra, Marjana Lipovšek i drugi. Interpretirala je više od 9 solističkih uloga za godinu dana, među kojima se izdvaja uloga Koštane u istoimenoj operi Petra Konjovića, koju je premijerno izvela na sceni Narodnog pozorišta posle 60 godina od poslednjeg izvođenja.

Treba naglasiti da je realizacijom jednog od najzahtevnijih naslova kakav je „Fantom iz Opere”, Pozorište na Terazijama pokazalo da osim vrhunskog autorskog tima, poseduje superiorne i svom poslu do maksimuma posvećene učesnike i izvođače. „Fantom iz Opere” jeste u ovom trenutku zbir svih raspoloživih kreativnih snaga Pozorišta na Terazijama, što iziskuje ogroman napor, ali i beskrajnu radost i zadovoljstvo za sve one koji u ovom posvećenom stvaralačkom činu učestvuju.

Foto: pozoristeterazije.com