Blic Moj izbor 2017Dnevni list Blic – Moj izbor 2017

U organizaciji udruženja „Moja Srbija“ i Privredne komore Beograda i uz podršku Grada Beograda, po sedmi put su svečano dodeljena priznanja „Moj izbor“ za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača.

Dnevni list „Blic“ je dobitnik nagrade „Moj izbor 2017“ kao najomiljeniji brend u kategoriji „Dnevne novine“.

„Drago nam je da su potrošači prepoznali ono što je najbolje u Srbiji. Mi smo prošle godine proslavili 20 godina rada i sa ponosom mogu da kažem da smo ostali verni svojim čitaocima. Sada, kada i u svetu i kod nas preovlađuju lažne vesti, teško je prepoznati prave vrednosti u medijima“, izjavio je Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik štampanog izdanja lista Blic.

Dodela priznanja „Moj izbor“ se organizuje u okviru kampanje „Srbija ima kvalitet“, koju sprovodi udruženje Moja Srbija uz podršku Privredne komore Beograda i Grada Beograda, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvalliteta robe i usluga u Srbiji.

Priznanje „Moj izbor“ je prepoznatljivo po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu se našlo 627 domaćih proizvoda i brendova u 24 kategorije. Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom krugu su glasali korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova su se plasirati u finale, gde ih je dočekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prošlogodišnje akcije. U finalnom krugu se našlo 140 brendova. Finalno glasanje je obavljeno na terenu, u 10 gradova Srbije, metodom „lice u lice“, na uzorku od 2.010 potrošača.

U ovoj kategoriji u finalnom krugu su učestvovali:

Večernje novosti
Blic
Dnevnik
24 sata
Srpski telegraf
Politika
Informer
Kurir
Danas
ALO


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]