Moja Srbija

Miljenik potrošača Crna Gora

Poštrošači su izabrali svoje omiljene brendove u Crnoj Gori

Ove godine, u organizaciji Centra za promociju kvaliteta iz Podgorice, po prvi su dodijeljena priznanja „Miljenik potrošača“ za omiljene brendove na tržištu Crne Gore.

Titulu „Miljenik potrošača“ osvojili su brendovi: Nikšićko pivo u kategoriji „Pivo“, Dijamant u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi“ i Plantaže u kategoriji „Vino“. Kao omiljeni slatkiš na crnogorskom tržištu nagradu je osvojio Plazma keks, dok su u kategoriji „Kafa i čaj“ potrošači najviše glasova dali brendu Nescafe.

U konkurenciji za nagradu našlo se 1.056 brendova u 27 kategorija. Nominovani su najpoznatiji brendovi koji se mogu pronaći na tržištu Crne Gore, bez obzira na njihovo porijeklo ili porijeklo kompanije u čijem vlasništvu se nalaze. U finalnom glasanju, koje je tokom septembra i oktobra, uz poštovanje svih epidemioloških mjera organizovano u osam gradova Crne Gore metodom „lice u lice“, učestvovalo je 1.200 građana.

Priznanja „Miljenik potrošača“ dodjeljuju se isključivo na osnovu glasova potrošača. Procedura je zasnovana na iskustvu destogodišnjeg organizovanja akcije „Moj izbor“ u Srbiji, tokom koga je istoimena nagrada postala jedno od najprestižnijih priznanja u srpskoj privredi.

U akciji ‘Miljenik potrošača’ govorimo isključivo o kvalitetu proizvoda i usluga. U akciju su uključeni svi prepoznatljivi brendovi na crnogorskom tržištu. Od njih hiljadu, koliko ih je nominovano u početku, 270 se plasiralo u finalni krug, a svega pet brendova, koji su ostvarili najbolje rezultate osvojilo je ovo prestižno priznanje„, rekao je Strahinja Brajušković, direktor Centra za promociju kvaliteta i dodao da se isticanjem najboljih podstiče zdrava konkurencija među kompanijama i njihova težnja za stvaranjem prepoznatljivog i prestižnog brenda u koji će građani imati povjerenje.

Odluku o dobitnicima priznanja donose isključivo potrošači, jer kao krajnji korisnici predstavljaju najkompetentniji i najstručniji žiri. Njihovo mišljenje o tome koji brendovi su najbolji na našem tržištu je svakako najmjerodavnije. Želimo da slušamo potrošače i da izgradimo uzajamno povjerenje, jer ako mi budemo vjerovali potrošačima i oni će vjerovati nama„, naglašava Brajušković.

Akcija „Miljenik potrošača“ organizovana je u sklopu kampanje „Najbolje u Crnoj Gori“, u okviru koje će se odvijati i akcije za promociju domaćih proizvoda, kao i za podsticanje društvene odgovornosti.

Priznanje „Miljenik potrošača“ počev od ove godine, svake godine će se dodjeljivati najboljim brendovima i proizvođačima u Crnoj Gori.