Poštovanje za Poštu Srbije

Pošta Srbije

PRIMER USPEŠNOG JAVNOG PREDUZEĆA

Tokom prošle godine u poštama širom Srbije građanima i privredi je pruženo ukupno 464,4 miliona usluga, ili u proseku svakog meseca 38,7 miliona.

Bila je to još jedna u nizu uspešnih godina za poštare, jer su ostvarili profit od 2,23 milijarde dinara i poslovni dobitak od 2,8 milijardi.

Rezultat je još značajniji ako se uvaži činjenica da Pošta polovinu svojih prihoda na tržištu ubira od komercijalnog servisa. U tom delu, najprofitabilniji segment predstavljaju ekspres, paketske i logističke usluge, koje istovremeno imaju i najveću konkurenciju.

Pošta SrbijeMeđutim, prilagođavanjem tehnoloških i integrisanih poslovnih rešenja, nastavljen je stabilan rast od desetak odsto za ekspres usluge, a novi potencijal leži u intenziviranju saradnje sa internet prodavnicama, budući da Pošta može bolje od svih organizovati distribuciju naručene robe i u svakom trenutku pružiti precizne informacije o statusu pošiljke.

Početak ove godine Pošta je krunisala sa dve vredne nagrade koje su došle od direktnih potrošača. Najpre je kurirski servis Post-ekspres je odlikovan medaljom „Best Buy Award”, prestižnim međunarodnim priznanjem za najbolji odnos cene i kvaliteta u kategoriji „usluge ekspres dostave”, a potom je u tradicionalnoj akciji „Moj izbor” Pošta Srbije proglašena za omiljeni brend u kategoriji „transport”.

„Ovakve nagrade nas raduju i obavezuju, jer se naši uspesi temelje na poverenju korisnika. Podstiču nas da budemo još bolji i brži, uz podsećanje da više od 500 kvalitetnih usluga – poštanskih, finansijskih, logističkih, elektronskih – i optimalna dostupnost sa 1.500 pošta, 4.000 šaltera, 4.000 dostavljača, 1.800 tehnoloških vozila, omogućavaju da dnevno budemo prisutni na bilo kojoj adresi. Korisnici su razlog zašto postojimo. Zbog njih smo tu, uvek i svuda, spremni da ih razumemo i sledimo”, kaže Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije i dodaje da ovo javno preduzeće, kao retko koje, u potpunosti izmiruje sve svoje obaveze prema dobavljačima, izvođačima radova, kreditorima, uz redovne plate za 15.000 zaposlenih i uvećane investicije. „Naročito smo ponosni na činjenicu da smo, računajući dobit i poreze, u 2017. godini doprineli državnom budžetu sa 86 miliona evra”, navodi Mira Petrović.

Pošta Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *