Porto Morto + Kene Beri & Spejs Noksi u Barutani

Porto Morto + Kene Beri & Spejs Noksi u četvrtak, 26. avgusta, u Barutani

Porto Morto + Kene Beri & Spejs Noksi u Barutani

Četvrtak, 26. avgust, u 20 časova, Barutana

Dom omladine Beograda predstavlja „DABL BIL ZA NOĆNI ČIL”. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 rsd na blagajni Ticket Vision u Domu omladine Beograda.

Porto Morto iz Zagreba su veliko novo ime regionalne alternativne scene i autori sjajne muzike koja ukršta razne žanrove, ali uvek unosi dobro raspoloženje svuda gde se čuje. Ovaj progresiv pop bend kombinuje umetnički rok, elektroniku, latino i elemente tradicionalne balkanske muzike. Njihov debitantski album dočekan je sa oduševljenjem kada se posle više godina nastupanja pojavio 2017, dok je drugo po redu izdanje „Portofon” 2019, zabeležilo i prave hitove: „Kuća”, te saradnja s Darkom Rundekom u pesmi „Hodaj”, sve praćeni sjajnom video produkcijom, što je ubrzo postao zaštitni znak ovog benda. Treći album je najavljen singlom „Čekam ih”, kao elegantan iskorak u komercijalniji zvuk, te se očekuje da će zacementirati njihov status regionalne atrakcije – on donosi više telesnog uživanja i plesnog raspoloženja, nošenog moćnom duvačkom sekcijom ovog sedmočlanog benda, što je publika uvek znala da isprati, te su njihove nove pesme među najpraćenijima u ovogodišnjoj produkciji.

Kene Beri smatra se zvezdom uličnog trepa i prvim srpskim soundcloud treperom, bavi se muzikom već osam godina i za to vreme postao je jedno od velikih imena beogradskog andergraunda. Njegov najbolji prijatelj je Spejs Noksi, sa kojim pravi nezaboravne žurke gde god da nastupe zajedno, što je poslednji put bilo na Exitu 2021. Poznati po kolaboracijima (Surferi) ova dva ulična muzička mangupa nose u sebi drskost nekih prethodnih generacija inteligentnih otpadnika naše scene, od Sunshine do Ramba Amadeusa. Malo razuzdane mladićke zabave nikad nije bilo naodmet, a Kene Beri i Spejs Noksi su novi majstori izazovnih ludorija dugih beogradskih noći.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.