pokreniseProvodeći odmor na domaćim destinacijama, mi u njima povećavamo promet i samim tim direktno finansijski doprinosimo domaćem turizmu.

Pored toga, doprinosimo i jačanju lokalnih turističko-ugostiteljskih kapaciteta i razvoju mreže usluga koje stoje na raspolaganju turistima. Time dajemo značajan doprinos stvaranju uslova i za kvalitetnu uslugu stranim turistima.

Prepoznavanjem određenih turističkih destinacija i manifestacija, mi takođe dajemo doprinos širenju njihove pozitivne reputacije. Tako nastaje dobar glas koja stiže i do stranih gostiju. Guča i Exit su prvo postali popularni među domaćim posetiocima, pa su se tek onda i stranci zainteresovali da otkriju u čemu je tajna.

Zašto svojim putovanjem doprinositi razvoju domaćeg turizma?

Naravno, niko od nas ne očekuje da odmor provodimo u Srbiji samo zato da bismo pospešili razvoj domaćeg turizma.

Ideja nam je da promovišemo odmor i putovanja po Srbiji zato što verujemo da tu postoje brojne mogućnosti za kvalitetan provod i ispunjeno vreme, što je samo po sebi dovoljan razlog za preporuku.

Drugi bitan razlog je finansijske prirode, zato što odmor u domaćim turističkim odredištima u principu manje košta. Treći razlog je olakšano planiranje odmora i brža pristupačnost odredišta.

Ovo su sve pravi razlozi za odmor u Srbiji, a doprinos razvoju domaćeg turizma je tu vrlo koristan uzgredni efekt, a ne glavni razlog.