Petar Marić, maestro na harmonici

Poklon koncert Petra Marića u Istorijskom muzeju Srbije

Zatvaranje druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” vas pozivaju da u petak, 24. juna, u 19 časova, prisustvujete besplatnom poklon koncertu Petra Marića, brilijantnog harmonikaša i ambasadora kulture Republike Srbije, osamnaestom koncertu popularne i klasične muzike kojim se završava druga sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Maestro Petar Marić, osmostruki svetski prvak u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici, pokazaće publici sve mogućnosti i čari ovog instrumenta.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u subotu, 25. juna, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su kompozicije Galijana, Vlasova, Angelisa, De Abreua, Albeniza i Dugića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje kompozicije iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Istorijski muzej Srbije je nedavno dobio značajno priznanje – nagradu „Muzika klasika” za 2021. godinu u kategoriji „Organizator godine” za predanost i zalaganje u popularizaciji ciklusa „Muzikom kroz muzej” u prethodnoj koncertnoj sezoni.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima koncerata u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.