POD KROŠNJAMA TOPČIDERSKOG PLATANA

Konak Kneza Miloša

Pod krošnjama Topčiderskog platana

Četvrtak, 12. jul / Topčiderski park

„Pod krošnjama Topčiderskog platana“ je kulturno umetnička manifestacija koju svake godine organizuje Turistička organizacija Beograda u Topčiderskom parku, i koja će svoje prvo ovogodišnje izdanje imati u četvrtak, 12. jula, u okviru „Petrovdanskog sabora“.

Posetiocima će ispred Konaka kneza Miloša, od 12 do 13.30 časova, kroz umetničko zabavnu formu biti predstavljena srpska istorija iz vremena Miloša Obrenovića u izvođenju naših poznatih glumaca, a program će biti obogaćen i nastupom Umetničkog centra „Talija“.

Turistička organizacija Beograda je ove godine pripremila i besplatnu tramvajsku vožnju „Tramvajem zvanim Beograd“, od Crkve svetog Marka u Tašmajdanskom parku do Topčiderskog parka. Tokom vožnje ovim tramvajem, posetioci će čuti interesantnu priču profesionalnog turističkog vodiča o istoriji, kulturi i atrakcijama našeg grada.

Polazak tramvaja je u 11 časova kod tramvajske okretnice ispred Crkve svetog Marka u Tašmajdanskom parku. Organizovani povratak je u 14 časova. Zbog ograničenog broja mesta u tramvaju (20 sedećih i 70 stajaćih), obavezne su prijave na tjovancevic@tob.rs.

Nakon programa „Pod krošnjama Topčiderskog platana“ GO Savski venac i TO Savski venac su pripremili manifestaciju namenjenu porodicama „Petrovdanski sabor“ koji u večernjim časovima uključuje i nastup muzičke grupe „Garavi sokak“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *