Paralelne vizije

2. Festival muzičkog filma „Paralelne vizije“ u DOB-u

Drugo izdanje festivala muzičkog filma „Paralelne vizije“ održaće se od 13. do 17. septembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Festival će biti otvoren 13. septembra u 21 čas projekcijom dokumentarnog filma „Supersonic“ o čuvenom britanskom sastavu Oasis, a narednih dana, do kraja „Paralelnih vizija“, publika će biti u prilici da svakoga dana pogleda po dva ostvarenja – dokumentarna od 19 i igrana od 21 čas.

U četvrtak, 14. septembra na programu je dokumentarac o još jednom britanskom bendu – „Pulp: Film o životu, smrti i samoposlugama“, a od 21 čas publiku očekuje triler „Zelena soba“ o fiktivnom rok sastavu The Ain’t Rights i njihovim nevoljama na turneji. Narednog dana na programu su dva biografska ostvarenja – dokumentarac „Šot!“ o Miku Roku, jednom od najpoznatijih rok fotografa svih vremena, kao i igrani film „Elis“ o istoimenoj legendarnoj brazilskoj pevačici.

Publiku u subotu najpre očekuje dokumenarni film „Kad Deni kaže“ o Deniju Fildsu, menadžeru grupe Ramones, nazvan po istoimenoj pesmi ovog čuvenog pank sastava („Danny Says“), a potom i drama „Divni đavoli“, rađena po Šekspirovom Otelu. Poslednjeg dana na programu je norveško dokumentarno ostvarenje „Superstar sa Arktika“ o dečaku koji repuje na sami jeziku, dok će ovogodišnje „Paralelne vizije“ 17. septembra od 21 čas zatvoriti projekcija drame „Rođen za tugu“ („Born to Be Blue“) o legendi džeza Četu Fejkeru, koga tumači slavni Itan Houk.

Kao i prethodne godine, drugo izdanje festivala pratiće i tribinski razgovori, a novina je uvođenje selekcije kratkih muzičkih filmova.

Karte za festival „Paralelne vizije“ u prodaji su na blagajni Doma omladine po ceni od 250 dinara po projekciji.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]