Počinju Dani Vajferta u Pančevu

Dani Vajferta

Treći Dani Vajferta za vikend (9. i 10. jun) u Pančevu

Ovogodišnji Dani Vajferta, treći po redu, održaće se u Pančevu ovog vikenda (9. i 10. jun), u organizaciji Turističke organizacije grada Pančeva. Manifestacija se održava u čast Đorđa Vajferta, velikog industrijalca, prvog guvernera Narodne banke Srbije, ktitora, poštovaoca umetnosti, kolekcionara, dobrotvora i velikog humaniste.

Pored nastupa grupa Van Gog (9. jun, 22:15) i Garavi sokak (10. jun, 22:15), posetioci će imati priliku da čuju i bendove Rezervni plan i Tri put, kao i tamburaški orkestar Vojvođanski san, a u okviru manifestacije biće organizovana i izložba rukotvorina i umetnina.

Slogan ovogodišnjih Dana Vajferta nosi naziv “Pivo i gospodstvo”, a, prema rečima organizatora, ideja manifestacije je da se u ambijentu starog gradskog jezgra, u neposrednoj blizini najstarije pivare u ovom delu Evrope, osnovane 1722. godine, toči vrhunsko zanatsko pivo, sluša najbolja muzika, pruže najfiniji ukusi hrane i druži sa umetnicima i zanatlijama kroz mnogobrojne prateće događaje u dobroj drugarskoj atmosferi.

Godine 2015. Dani Vajferta proglašeni su za „Najbolju novu manifestaciju” od strane udruženja „Turizam i manifestacije Srbije”.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *