Počinje! Vaučeri za odmor u Srbiji 2020.

Počinje! Vaučeri za odmor u Srbiji 2020.

Nova akcija podele vaučera za odmor u Srbiji počinje 1. januara 2020. godine.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu koja predviđa dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji.

Vrednost svakog pojedinačnog vaučera će, kao i do sada biti 5.000 dinara. Pravo na dobijanje vaučera imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija neto primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo po jednom od navedenih osnova u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vaučer se ne može koristiti na teritoriji Beograda i Novog Sada i njime se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge i boravišna taksa, već samo usluga smeštaja.

Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.

Ugostitelj je dužan da usluge noćenja pruži imaocima vaučera LIČNO. U narednoj sezoni najavljene su češće i strožije kontrole rada ugostitelja i način korišćenja vaučera.

Prve rezervacije moći će da se izvrše već 1. januara 2020. godine. Požurite, u 2019. godini, zaključno sa 18. aprilom razgrabljeno je svih 120.000 vaučera odobrenih od Vlade Srbije. U 2020. godini očekujemo još veće interesovanje.

Detaljnije informacije o mogućnostima za korišćenje vaučera, kao i o velikom broju ugostitelja koji primaju vaučere, potražite na portalima www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs

Informacije za ugostitelje koji žele da učestvuju u realizaciji akcije korišćenja vaučera

Uslugu smeštaja mogu da pružaju preduzetnik, privredno društvo, drugo pravno lice, fizičko lice, kao i zdravstvene ustanove koje pružaju usluge smeštaja u skladu sa zakonom.

Posebno se pozivaju ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim objektima da ispune svoju zakonsku obavezu i podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave radi evidentiranja. Oni koji ne budu evidentirani neće moći da učestvuju u programu dodele vaučera.

Prva lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena do 31. decembra 2019. godine. Nakon toga, Ministarstvo će navedenu listu ažurirati SEDMIČNO i objaljivati je na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva. Ugostitelji mogu tokom cele godine da se prijavljuju za učešće u akciji.

Ugostitelj usluge smeštaja može pružati od narednog dana od dana objavljivanja na listi Ugostitelja.

Vaučeri se mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom 2020. godine.

Na sledećim linkovima možete preuzeti dokumentaciju, koja je potrebna ukoliko želite da i za vaš objekat bude omogućeno učešće u šemi raspodele vaučera za odmor u Srbiji 2020.
Poziv ugostiteljima radi realizacije šeme dodele vaučera 
Obrasci – Prjave za ugostitelje
Obrazac izjave 1
Obrazac izjave 2

Pozivamo vas da postanete član Kluba Moja Srbija  i da predstavite svoj ugostiteljski objekat posetiocima portala www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs, kao i čitaocima časopisa „Moja Srbija“.

Portal www.MojaSrbija.rs je jedan od najposećenijih portala u sferi domaćeg turizma u Srbiji. Ove godine zabeležićemo oko 2.000.000 pregleda. Većinu posetilaca portala, preko 70%, čine građani koji su zainteresovani za odmor u Srbiji. Najviše njih dolazi preko Google pretraživača.

Veliki deo zahteva za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, stiže upravo preko našeg portala www.MojaSrbija.rs.

Najposećenija stranica na portalu je upravo stranica koja govori o mogućnostima za dobijanje vaučera: https://www.MojaSrbija.rs/wp/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/

O uslovima učlanjenja u Klub Moja Srbija možete se informisati NA OVOM LINKU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *