Berači snova

Počele probe za novu predstavu u Zvezdara teatru

Ove jeseni u Zvezdara teatar stiže nova predstava po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Božidara Đurovića koja će pratiti život porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline. Ipak, ispostaviće se da su maline samo milje iza koga se kriju mnogo važnije životne teme današnjice ispričane kroz zanimljive i duhovite likove. Čitajuće probe koje su u martu prekinute zbog epidemiološke situacije, nastavljene su u teatru pod zvezdama. Glumačku podelu novog komada pod nazivom „Berači snova” čine: Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Branislav Tomašević, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Premijera novog komada je predviđena za novembar, a glumačka ekipa vredno radi na upoznavanju likova koje će tumačiti. Scenografiju za novu predstavu radiće Geroslav Zarić, dok će za izradu kostima biti zadužena Marina Vukasović Medenica. Autor muzike je Zoran Erić.

Nakon februarske premijere „Tre sorele”, Stevana Koprivice, ovo će biti druga premijera u Zvezdara teatru ove godine. Prema tekstu Vladimira Đurđevića u Zvezdari se od 2014. igra komad „Bajka o pozorištu”, dok je reditelj Božidar Đurović postavio na našu scenu i predstavu „Večera budala”, koja se izvodi duže od 10 godina.