Piano Summer 2017

Vranje kulturna prestonica Srbije i Balkana tokom avgusta

Četvrti Piano Summer festival održaće se od 01. do 18. avgusta 2017. godine u Vranju.

Koncept festivala predviđa bogat i raznovrstan program. Svi zainteresovani mogu da prisustvuju brojnim predavanjima i majstorskim kursevima klavira, violine i kamerne muzike. Pored koncerata, održava se i Letnja akademija specifična po tome što su polaznici majstorskih kurseva univerzitetski profesori, umetnici, studenti, ali i sve više dece.

U okviru festivala biće održan i Piano maraton, koji se održava na otvorenom, na gradskom šetalištu, namenjen široj publici, a u cilju promocije klasične muzike. Po svojoj dužini trajanja ovaj maraton je jedinstven u svetu.

Ne manje važni su i autorski koncerti posvećeni srpskim kompozitorima, kako bi umetnici i studenti iz različitih zemalja bolje upoznali naše muzičko stvaralaštvo.

Učesnici ovogodišnjeg, četvrtog Međunarodnog festivala Piano Summer su umetnici svetskog renomea: Natalija Gutman Trio, Gülsin Onay, Goran Jurić, Sandra Vučenović Schnabel, Michael Leslie, Nino Gurevich, Caesar Yuwono, Biljana Gorunović, Miroslav Pavlović, Nikos Stavlas, Claudio Carbó Montaner, Solisti di Sud, Gertrud Schilde i Klaus Schilde, Hyun Sook Tekin, Satoko Mimura, Dimitri Romanov i drugi.

Svi koncerti održavaće se u Domu vojske Srbije sa početkom u 20 časova.

Ulaz besplatan.

Festival Piano Summer održava se u organizaciji istoimenog udruženja umetnika, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vranje i SANU. Partneri festivala su Turistička organizacija grada Vranja i Muzička škola Stevan Mokranjac iz Vranja.

Foto: Pexels


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *