Veliko srce Fondacija Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac je pre tačno pet godina pokrenula projekat Veliko srce

Tokom pet godina postojanja projekta „Veliko srce“ Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Eurobanke, obnovljeno je 25 dečijih igrališta u državnim obdaništima u Srbiji, izjavila je predsednica Upravnog odbora te fondacije Ana Divac.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je zahvaljujući više od 22.000 korisnika Masterkard kartice „Veliko srce“ sakupljeno više od 400.000 evra čime je, pored igrališta u vrtićima, u celosti rekonstruisan vrtić u Ubu koji je stradao u majskim poplavama.

„Prošle godine smo potpuno rekonstruisali poplavljen vrtić u Ubu i donirali 250 dečjih knjiga zahvaljujući partnerima iz Lagune“, rekla je Ana Divac i dodala da je Narodnoj biblioteci u Beogradu donirano 2.000 knjiga za decu.

Masterkard kartica „Veliko srce“ namenjena je svima koji žele da poboljšaju uslove u dečjim objektima, a koristi se kao standardna kreditna kartica i ne iziskuje dodatne rashode korisnika.

Direktorka Sektora za kredite Eurobanke Magdalena Tatić rekla je da se projekat „Veliko srce“ u narednoj godini okreće ka rekonstruisanju obdaništa i škola za decu sa posebnim potrebama.

„Igrališta su jako skupa i mi smo se opredelili da deci sa posebnim potrebama prilagodimo objekte koji imaju najveći broj dece“, rekla je Magdalena Tatić i dodala da je prvi takav objekat koji će biti rekonstruisan Osnovna škola „Radivoje Popović“ u Zemunu.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ osnovana je 2007. godine i bavi se rekonstruisanjem dečjih objekata, doniranjem sredstava za rad samohranim majkama, pomaganjem u realizaciji omladinskih projekata i drugim humanitarnim projektima.

Izvor: bizlife.rs