PEPSICO ZAPADNI BALKAN DONIRAO VIŠE OD 200.000 DOLARA

Marbo Pepsico

PEPSICO ZAPADNI BALKAN DONIRAO VIŠE OD 200 000 DOLARA ZA NEOPHODNU ZDRAVSTVENU OPREMU I ŽIVOTNE NAMIRNICE

Kompanija Marbo Product, deo multinacionalne kompanije PepsiCo koja već 11 godina posluje na tržištima Zapadnog Balkana, uputila je donacije u vrednosti više od 200 000 dolara za potrebe zdravstvenih institucija, ali i građana koji žive u najsiromašnijim opštinama u Srbiji, Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj. U saradnji sa Fondom B92, a u skladu sa potrebama Ministarstva zdravlja Republike Srbije donirana su sredstva za nabavku visoko-kvalitetne medicinske opreme. Deo sredstava je usmeren za nabavku hrane i proizvoda za higijenu i zajedno sa proizvodima kompanije Marbo namenjen je ugroženim domaćinstvima najnerazvijenijih opština, kroz aktivnosti Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj u Srbiji (NALED) i Crvenog Krsta Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući donaciji kompanije Marbo Product nabavljeno je medicinski opremljeno ambulantno vozilo za prevoz pacijenata, koje je donirano Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije. Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog Centra Srbije doniran je topli sto za reanimaciju, dok je za jedinicu intenzivne nege Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije, doniran novac za nabavku kreveta za smeštaj pacijenata.

„Snaga kompanije i potreba za podrškom je sada vidljivija više nego ikada. Od samog početka je bilo jasno da moramo biti deo šireg delovanja, a u cilju zaštite i naših zaposlenih, kao i celokupne zajednice. Kao korporativni građanin, naša uloga i podrška zdravstvenim institucijama i zajednici se ne dovodi u pitanje. Fokusirali smo se na neophodnosti i najvažnije potrebe koje u saradnji sa partnerima sprovodimo i trudimo se da pomoć stigne tamo gde je najpotrebnija.” istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan.

Kompanija Marbo Product podržala je i humanitarnu akciju NALED-a kojom je obezbeđena donacija od 45 tona hrane za 10.000 domaćinstava u 20 gradova i opština, a narednih dana biće usmerena i dodatna sredstva korisnicima Narodne kuhinje u Nišu. Kroz saradnju sa Crvenim krstom u Republici Srpskoj i u Federaciji Bosne i Hercegovine, Marbo će isporučiti više od 200 000 svojih proizvoda.

Donirana sredstva deo su pomoći koju je kompanija PepsiCo obezbedila državama širom sveta kako bi se osnažile zajednice u kojima kompanija PepsiCo posluje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *