Moja Srbija

Pehar kvaliteta Novosadskog sajmaPehar kvaliteta Novosadskog sajma dodeljen Turističkoj organizaciji Sombora

Turističkoj organizaciji grada Sombora dodeljen je pehar kvaliteta Novosadskog sajma. Isti je uručen prilikom svečanosti Veče šampiona, kada najistaknutiji izlagači dobijaju priznanja za svoj rad i kvalitet.

Plaketa i pehar dodeljeni su za značajan doprinos očuvanju i unapređenju turizma na teritoriji grada Sombora. Peharu su prethodile i zlatne medalje u 6 kategorija: za unapređenje eko turizma, za organizaciju turističkih manifestacija, za ponudu autentičnih suvenira, za saradnju sa gradskim ustanovama kulture i organizaciju fijakerske službe, za organizaciju vodičke službe i za dizajn i vizuelno predstavljanje grada Sombora.

53. Sajam turizma u Novom Sadu održan je od 17. do 19. novembra, a Turistička organizacija grada Sombora predstavila je kompletnu ponudu grada i izazvala veliko interesovanje posetilaca sajma.

Istom prigodom, dodeljen je i pehar kvaliteta restoranu „Stari fijaker”, dok je poslednjeg dana sajma Udruženju „Staparska ruža” svečano uručen sertifikat „Najbolje iz Vojvodine”.

Učešće na Sajmu je uzelo i Udruženje „Visovi” iz Kljajićeva u sklopu prezentacije Festivala vojvođanskih festivala „Rogalj”, te predstavilo lokalnu gastronomsku ponudu, lokalna vina i rakije. Štand je imala i Vinarija „Dragić”.

Ovogodišnji sajam potvrdio je da Sombor ima bogatu turističku ponudu i sadržaje kakvim bi se ponosili i mnogi veći gradovi.