Ovacije za Lord Of the Dance na TašuOvacije za Lord Of the Dance na Tašu

Planetarno popularna irska muzičko-plesna trupa Lord of the Dance ponovo je u Beogradu, na Tašmajdanu, u organizaciji promoterske kuće Long Play, priredila devedesetominutni spektakl za pamćenje u sklopu turneje „25 godina ovacija na nogama”. Oduševljeni posetioci uživali su pod vedrim nebom u novoj, ali kao i sve ranije, jednako impresivnoj koreografiji čuvenog Majkla Fletlija i kompozicijama koje su postale zaštitni znak Lord Of the Dance projekta. Postava sa 40 plesača fascinirala je sve prisutne tačkama specijalno pripremljenim za ovu, slavljeničku predstavu, uz najsavremenije vizuelne efekte. 

Početak šoua je, zvučno, išao u prilog tezi mnogih da u korenu irske i srpske tradicionalne muzike ima dosta toga zajedničkog, a onda se, sa prvim ritmovima i naznakama osavremenjenog zvuka, prolomio i prvi snažan aplauz. Masovne plesne tačke u trenu su se smenjivale sa intimnim, emotivnim, vokalnim interpretacijama. Sve to na jedinstven način oslikava mladog glavnog junaka i njegovu borbu protiv mračnih sila za očuvanje „planete Irske” prožimajući njenu istoriju, folklor kao i biblijske momente.

Odzvanjali su Tašmajdanom savršeno uvežbani koraci kao poseban instrument, a ubrzanjem bi izazvali pravu euforiju oduševljene publike. Ona je, zapravo, od početka do kraja bila aktivan učesnik predstave, podeljene u dva čina. Dlanovima u ritmu podržavala je umetnike i značajno doprinela celokupnom utisku.

Eksplozivna završna tačka izmamila je potpunu egzaltiranost prisutnih, pa su se Irci, nošeni takvom podrškom, vratili na bis i Beogradu podarili još jednu razigranu tačku, ovoga puta za definitivan kraj.

Foto: LiveProduction